Nova vest
Košarka

Subota, 19.08.2017.

12:00

Bobi: Bilo mi je malo čudno, rekao mi je Van Gandi

Srpski centar Boban Marjanović rekao je da se lepo oseća u nacionalnom dresu posle duže pauze i burne polemike oko razloga izostanka prošle godine.

Izvor: SM

Autor: SM

Bobi: Bilo mi je malo čudno, rekao mi je Van Gandi
Starsport

"Lep je osećaj, kao i uvek kada sam u reprezentaciji. Imam veliku želju da sve izgleda najbolje moguće, mislim da stvari idu u dobrom smeru, rekao je košarkaš Detroita u izjavi za Novosti.

Nije mu bilo potrebno mnogo vremena da se prebaci sa NBA stila na stopostotni timski, koji neguje selektor Saša Đorđević

"Na početku mi je bilo malo čudno, sada sve ide lagano. Bilo mi je potrebno malo vremena da promenim neke navike, sada je sve to postalo normalno", rekao je Bobi.

O ambicijama na Evrobasketu kaže:

"Uvek treba sebi postaviti najviše ciljeve. Svesni smo da idemo na Evropsko prvenstvo sa ulogom jednog od favorita, ali i svesni toga da je svaka utakmica priča za sebe. Svaku moramo da odigramo na maksimumu ako želimo da ostvarimo cilj. I to nije fraza, zaista je tako".

Uprkos brojnim bolovanjima i činjenici da su na turnir "Trofej Beograda" došli pravo sa bazičnih priprema na Kopaoniku, javnosti su se u utakmicama sa Grčkom i Crnom Gorom predstavili kao tim koji s pravom gleda ka pobedničkom postolju na Evrobasketu.

"Izgledali smo bolje nego što smo i sami očekivali, čak nego što je i nacija očekivala. Naravno, moramo još mnogo da radimo i popravimo neke finese. Ali, u odnosu na prvu utakmicu sa našom univerzitetskom selekcijom, igre na "Trofeju Beograda" bile su kao nebo i zemlja.

Izjava trenera Detroit Pistonsa Stena Van Gandija da će srpski centar dobiti značajniju ulogu u timu naredne sezone, nije iznenadila Marjanovića.

"To mi je rekao pre nego što sam krenuo u Srbiju, tako da sam to znao i ranije. Sada sam samo pročitao", sa osmehom kaže Bobi.

'Orlovi' su nastavili s trijumfima u okviru priprema za Evropsko prvenstvo pošto su na otvaranju turnira u Hamburgu bili bolji od Poljske (85:78).

Sledeću utakmicu na Superkupu u Hamburgu naša reprezentacija igra u subotu protiv Rusije od 20 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve