Nova vest
Košarka

Četvrtak, 17.08.2017.

18:04

Dončić? Musa blista pod vođstvom Vujoševića

Džanan Musa jedan je od najzaslužnijih igrača zašto se Bosna i Hercegovina nalazi na pragu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor: PT

Autor: PT

Dončić? Musa blista pod vođstvom Vujoševića
StarSport

Ovaj tinejdžer iz Bihaća potpuno je zablistao pod komandom Duška Vujoševića, koji je poznat po radu sa mladim igračima.

Musa je dobio veliku slobodu kod bivšeg trenera Partizana i beleži neverovatne brojke u pet odgiranih mečava u pretkvalifikacijama.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine prosečno na parketu provodi 27,9 minuta i za to vreme ima učinak od 23,2 poena uz 56,5 procenata šuta za dva i 43,3 za tri poena.

Po poenima je ispred njega samo bivši saigrač iz Cedevite Rajan Boutrajt sa 24,6 poena. Inače Boutrajt je od ovog leta novi igrač Bešiktaša.

Reprezentacije sa kojima se BiH susreće u pretkvalifikacijama (Švedska, Slovačka, Jermenija) nisu vrhunske, ali ovaj učinak 18-godišnjeg Muse je sjajan.

U poređenju sa Lukom Dončićem, koji je nesumnjivo veliki talenat i najbolji mladi igrač Evrope, Musa je malo potcenjen i trebalo bi obratiti više pažnju na ovog momka u budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve