Nova vest
Košarka

Sreda, 16.08.2017.

16:58

Najbolji slobodni igrači, ima li nešto za Zvezdu?

Specijalizovani košarkaški sajt "Eurohoops" napravio je listu od pet najboljih, a i dalje slobodnih igrača za evroligaške klubove.

Izvor: PT

Autor: PT

Najbolji slobodni igrači, ima li nešto za Zvezdu?
Getty Images

Dosta klubova je već oformio 90 odsto ekipe, međutim neki od ovih pet igrača svakako bi pomoglo ambicijama ekipa u elitnom košarkaškom takmičenju.

"Eurohoops" rangirao je pre svega igrače po iskustvu igranja u Evropi, a među njima se nalaze Džastin Dolmen, Džoi Dorsi, Artsjom Parahovski, Dontaj Drejper i Nejt Volters.

Dolmen je prošle sezone imao dosta problema sa povredama i u Evroligi odigrao je sa mo 15 na utakmica, na kojima je beležio 7,8 poena. Ima 32 godina i ima još dosta da pruži, ali je pitanje njegovo zdravlje.

Dorsi takođe ima problema sa povredama, ali još većim nego Dolmen. Amerikanac u prethodnih nekoliko godina nije uspevao da ostane zdrav i stalno se mučio sa kilažom. Kraj prošle sezone proveo je u Best Balikeširu u Turskoj. Sa smanjom minutažom mogao bi da daje solidan doprinos u nekom evroligaškom timu.

Parahovski je imao odličnu sezonu u Nižnjem Novogorodu pre nekoliko godina, kada je igrao zajedno sa Tejlor Ročestim, Tarensom Kinsijem i Trejom Tompkisnom. Međutim, od odlaska u Uniks nije uspevao da ponovo tako dominantne partije. Sada je slobodan agent i videćemo gde će završiti.

Drejper je godina unazad jedan od najboljih defanzivaca na svojoj poziciji u Evroligi. Bio bi od velike koristi svakoj ekipi kao drugi plej i svakako da će uskoro pronaći angažman,

Volters je prošle sezone igrao u Crvenoj zvezdi, gde je pružao promenljive partije, ali je na kraju ipak ostavio pozitivan utisak. Nije se baš najbolje snašao, ali kvalitet poseduje i "Eurohoops" se čudi kako već do sada nije pronašao angažman.

Kada je reč o Zvezdi, pozicija centra je za sada odlično popunjena, fali jedna klasična četvorka, na krilu i beku stvari stoje sjajno, dok se još traži plejmejker.

Šta vi mislite?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d