Nova vest
Košarka

Subota, 12.08.2017.

23:08

Lučić: Dobri smo, nije ovo pravo lice Grka

Košarkaš Bajerna Vladimir Lučić kaže da je zadovoljan igrom Srbije u pobedi nad Grčkom na turniru "Trofej Beograda" 93:61 u subotu uveče.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Lučić: Dobri smo, nije ovo pravo lice Grka
StarSport

Vladimir Lučić je jedan od igrača kome se prethodnih godina nikako nije dalo da zaigra za nacionalni dres, uglavnom zbog povreda.

Protiv Grka je obukao nacionalni dres i na najbolji način opravdao poverenje selektora Saše Đorđevića. Sa 13 poena je uz Bogdanovića i Marjanovića bio jedan od najboljih na parketu.

"Prva prava provera posle silaska sa Kopaonika protiv vrlo ozbiljne ekipe Grčke. Možda se nisu pokazali u najboljem svetlu i sigurno ovo nije realno stanje ekipe. Nije igrala prva zvezda plus su se verovatno osećale posledice jučerašnjeg meča, ali sve u svemu mislim da za prvu pravu proveru i probleme koje mi imamo s povredama, da smo izgledali prilično dobro", rekao je Lučić posle utakmice.

On smatra da je pobeda od 32 poena razlike nerealna, posebno ako se uzme u obzir da Grcima nije igrao Janis Adetokumbo, ali je zadovoljan kako je igrala Srbija.

"Mislim da je ipak nerealan, oni grade svoju igru oko Janisa i sigurno je druga ekipa sa njim na terenu. Opet i oni izlaze iz bazičnih priprema i ne može da se očekuje da u dva dana igraju dve utakmice na visokom nivou. Ali mislim da smo mi iznenađujuće dobro izgledali".

Posle kapitenske uloge i dobrih igara u Partizanu, otišao je u inostranstvo, a igranje u nacionalnom dresu ga je bar nakratko vratilo u prestonicu Srbije.

"Svakome od nas prija da se vrati u Beograd i većina nas je odavde i počela sve i lepa je stvar vratiti se ovde igrati i pobediti", naglasio je Lučić, koji je prokomentarisao i narednog protivnika Srbije u poslednjoj utakmici "Trofeja Beograda", reprezentaciju Crne Gore.

"Isto jedna prava ekipa, dolaze iz dana odmora, oni su možda i više u takmičarskom ritmu nego mi tako da videćemo biće teško, nadam se da će biti pun Pionir i da ćemo ponoviti dobru igru i pobedu", kaže Lučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve