Nova vest
Košarka

Petak, 11.08.2017.

14:17

Đorđević: Jokić je doneo odluku, a ne Denver

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da oseća veliku bliskost sa narodima Crne Gore i Grčke, istakavši svog favorita za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Izvor:

Autor:

Đorđević: Jokić je doneo odluku, a ne Denver
Getty Images

"Osećamo veliku bliskost sa oba naroda, posebno sa Crnom Gorom. Mislim da će se to videti na tribinama, a posebno u našim duelima. Crna Gora se diže brzinom svetlosti, ima ogroman kvalitet, a Grci su po meni među favoritima na Evropskom prvenstvu, pre svega zbog mega talenta Janisa Adetokumba – koji ce biti jedan od najboljih igraca na prvenstvu. Čast mi što sedim pored sedim pored legende Boše Tanjevića, velika zahvalnost za sve što je uradio i izveo moju generaciju na pravi put.", smatra Đorđević.

Selektor je istakao pred start turnira 'Trofej Beograda' i "da će sigurno biti problema sa adaptacijom na klimu zbog nestvarno ludog vremena u Beogradu", kao i da ne želi o detaljima i imenima jer ekipu čeka zahtevan turnir, takmičarske ozbiljnosti.

Sale se potom osvrnuo i na situaciju sa povređenim igračima, Miroslavom Raduljicom i Nemanjom Nedovićem.

"Raduljica još nije u pogonu, probaće danas da uđe u kontakt, ima problema sa kolenom. Sa Nedovićem posle turnira nova magnetna rezonanca ramena, pa da vidimo da li ćemo moći da računamo na njega. Daćemo mu dovoljno vremena da se uključi u tim. Svi igrači idu u Hamburg i Grčku posle. Mislim da ćemo posle tih utakmica dobiti ono čemu tezimo. Ne želimo mnogo da menjamo, ali biće nekih promena jer se ekipa izmenila – tražimo i nova napadačka rešenja", dodao je Đorđević.

On se još jednom dotakao otkaza Nikole Jokića za nastup na kontinentalnom takmičenju.

"Pričali smo sa Denverom i oni nisu stajali na putu Jokiću. Nikola je ostao pri svom stavu, teško je doći do svih glava iz naših fotelja".

Prvog dana Trofeja Beograda, 11. avgusta od 21.00, sastaće se selekcije Crne Gore i Grčke, dok će narednog dana u isto vreme igrati Srbija i Grčka.

U nedelju, 13. avgusta, od 21.00 sastaće se Srbija i Crna Gora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve