Nova vest
Košarka

Sreda, 09.08.2017.

22:37

Musa blista, Vujošević slavi pobede

Košarkaši Bosne i Hercegovine ostvarili su drugu pobedu u nizu u pretkvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019.

Izvor: AK

Autor: AK

Musa blista, Vujošević slavi pobede

Tim Duška Vujoševića je ubedljivo savladao Jermeniju 98:85 i izjednačio se sa rivalom na deobi prve pozicije u Grupi A sa po dve pobede.

BiH je postepeno slamala goste u Skenderiji, a prelomna je bila verovatno druga četvrtina kada je Vujoševićev tim serijom 9:0 režirao osam poena prednosti na poluvremenu.

"Zmajevi" su nastavili na istom nivou i u trećem kvartalu stigli do nedostižnih 14 poena prednosti, te zabeležili možda i ključnu pobedu u borbi za Mundobasket.

BiH je opet predvodio sjajni Dženan Musa sa 28 poena uz četiri asistencije, a pratili su ga Hasandić sa 14, te Vrabac i Atić sa po 12 poena. Goste je predvodio Rajan Boutrajt sa 30 poena, dok je 11 dodao Fišer.

Vujoševićev tim naredni meč igra u subotu u Zenici protiv Švedske, koja je slavila u prvom susretu u Skandinaviji 81:73. Šveđani su posle te pobede doživeli dva poraza, prvo od Jermenija, a u sredu i od Slovačke 68:59.

Novi poraz Kosova, pala i Albanija

U praostalim mečevima koji su bili na programu u sredu pobede su ostvarili Estnija, Belorusija i Holandija.

Estonci su nadigrali Kosovo 76:50 i sa 2-0 osamostalili se na prvoj poziciji, Kosovo ima 1-1, dok je dva poraza doživela Makedonija u Grupi C.

U grupi B, Holandija je učinila isto pobedom nad Albanijom 91:77. "Oranje" je na 2-0, Austrija na 1-1, a Albanci na 0-2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve