Nova vest
Košarka

Subota, 29.07.2017.

21:50

Zvezda dovela dva srpska NCAA pojačanja

KK Crvena zvezda dovela je još dva pojačanja, nakon Marka Kešelja stigli su Nikola Jovanović i Stefan Janković koji su potpisali trogodišnje ugovore.

Izvor: AK

Autor: AK

Zvezda dovela dva srpska NCAA pojačanja
Foto: Getty images

Jovanović je 23-godišnji krilni centar/centar (211cm, 109kg) koji je igrao na univerzitetu Južna Kalifornija do 2016, a prethodnih godinu dana je proveo u Razvojnoj ligi u ekipama Grand Rapids Drajv i Vestčester Niks.

Prošle godine je igrao Letnju liogu za Detroit Pistonse i Los Anđeles Lejkerse, dobio je ugovor u Mičigenu, ali nije debitovao u NBA.

Tekućeg leta je igrao Letnju NBA ligu za Čikago Bulse i na četiri meča prosečno beležio 5,8 poena uz 3,5 skokova i jednu asistenciju po utakmici.

Janković je 24-godišnji centar (211cm, 107kg) koji je studirao na Misuriju i Havajima do 2016, a prošle sezone je igrao takođe u NBDL sa Sijuks Fols Skajfors i Ajri Bejhoks.

Prošlog leta je kroz Letnju ligu izborio ugovor sa Majami Hitom, ali nije nastupio u NBA. Ovog jula je takođe igrao Letnju ligu za Orlando i na dve utakmice imao prosek od devet poena uz dva skoka po utakmici.

Rođen je u Beogradu, ima poziv selekcije Kanade u koju se doselio sa porodicom 1997. godine, ali još nije odučio da li će da zaigra jer čeka šansu da se nametne selektoru Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve