Nova vest
Košarka

Nedelja, 23.07.2017.

14:13

Dončić: Čast igrati za Sloveniju, cilj je medalja

Luka Dončić nastuapće na prvom Evropskom prvenstvu u karijeri, a za Gigantes je pričao o novom koraku napred u karijeri.

Izvor: PT

Autor: PT

Dončić: Čast igrati za Sloveniju, cilj je medalja
StarSport

Dončić je ove godine napunio 18 godina i biće jedan od najmlađih igrača na Evrobasketu, a plus pored toga, očekivanja nacije od njega su prilično velika.

A kako i da ne budu kada je igrač Real Madrida pravi biser i prethodne godine nas je uveseljavao svojim lucidnim potezima.

"Uopšte nisam razmišljao o pozivu. Uvek sam bio odlučan da igram za Sloveniju. Ovo je veoma važan dan za mene u mojoj karijeri. Korak napred i velika čast predstavljati zemlju", rekao je Dončić.

Dončić je prošle sezone uz Serhija Ljulja izrastao u pravog lidera tima, pa se izostanak Ćaća Rodrigesa skoro nije ni osetio.

"Spreman sam i daću sve od sebe na pripremnim mečevima i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat. Naš cilj je medalja, a ne mislim mnogo o svojoj ulozi u ekipi, znam da mogu dosta da pružim, samo je na meni da zaslužim mesto u timu", kazao je mladi Slovenac.

Slovenija će na Evropskom prvenstvu koje je na programu od 31. avgusta do 16. septembra igrati u grupi A u Finskoj sa selekcijom Francuske, Grčke, Poljske, Islanda i domaćinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve