Nova vest
Košarka

Petak, 21.07.2017.

13:28

Čović o finansijama, F4, pomoći države...

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je da počinje novi ciklus, nakon što je postavio lestvicu dominacijom u regionu.

Izvor: PT

Autor: PT

Čović o finansijama, F4, pomoći države...
Starsport

"Samo su dvojica igrača otišla neplanirano Kuzmić i Gudurić. Otišao je Kuzmić još pre 15 dana u Real. Ponuda za Gudurića se ne odbija, milion evra obeštećenje i 20 odsto od naredne prodaje, nemam pravo da stanem na put momku, kao ni Dženkins koji će zaraditi 1,8 miliona dolara u Himkiju. Opet ćemo imati interesantan tim", rekao je Čović na vanrednoj konferenciji za medije na Malom Kalemegdanu.

On je ponovio da je 2011, kada je došao u Zvezdu, klub bio pred gašenjem sa dugom od 15,5 miliona evra, a da je kasnije došao do uloge redovnog osvajača trofeja na Jadranu i u Srbiji.

"Početak je bio težak, ali mnogo lakši nego sada. Podigli smo lestvicu i kreće novi ciklus, moramo napred. Donosićemo hrabre odluke".

Jedna od takvih je i odluka da novi trener bude 31-godišnji Dušan Alimpijević.

"Znam da će biti raznih priča, nismo bili priterani uza zid, već smo birali. Verujem da smo napravili pravi potez".

Kako je naveo, klub je želeo da produži ugovor sa doskorašnjim trenero Dejanom Radonjićem na tri godine, ali je ponuda odbijena.

"Hvala mu na svemu, vrata Zvezde su mu otvorena, ali po našem sistemu. Nije mi rekao razlog zašto ide, naša ponuda je bila korekta, problem nisu bila ni naša kašnjenja oko plate. Nemam odgovor, tako se Dejan opredelio. Ništa nije tražio, samo je rekao je rekao da ima takav osećaj".

Čović naglašava da je Zvezda lider na ovim prostorima i da ljudi iz kluba rade odličan posao.

"Znamo svoj posao, može da se piše da smo ubice i kriminalci, klevete razne, ali izdržaćemo sve zarad ciljeva. To su ABA liga, Superliga, kao i što bolji nastup u Evroligi. Inženjer sam, priča oko Fajnal fora je možda realna, ali i nije. Podsetio bih na državni bankomat kakav je CSKA sa 50 miliona evra. Imaćemo interesantan tim, solidan za Evroligu", rekao je Čović, a potom se osvrnuo na šanse Zvezde da se plasira na Fajnal-for u Beogradu naredne godine.

"Svestan sam da postoji razočaranje navijača, imamo Fajnal-for kod nas i prodali smo nekoliko igrača. Zar nećemo da napadnemo F4? Nećemo, odnosno hoćemo... Ko to može da garantuje. Očekivali smo više podrške za sve što smo uradili".

On je dodao da je u kontaktu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem oko finansijske pomoći države.

"Imao sam kontakt sa Vučićem, a koliko i šta će da pomogne morate njega da pitate. Pomogao je dosta. Oko 28 miliona evra smo potrošili za sve ove sezone, a učešće države je oko 18 odsto", istakao je on i dodao da, uprkos finansijskim problemima, nikada nije razmišljao o ostavci.

On je potvrdio da Zvezda godišnje od Telekoma dobija godišnji 800.000 evra bruto, kao i od Grada oko 200.000, kao i da čist prihod od transfera Džone Boldena u Makabi iz Tel Aviva iznosi 540.000 dolara.

"Kod nas se TV prava plaćaju 400.000 evra, a mi tu imamo pola para. U proseku mi od utakmice u Areni u Evroligi ostvarimo 100 hiljada evra. Da smo igrali 15 utakmica u Areni, imali bismo 1,5 miliona evra, ali smo imali samo šest utakmica. U Pioniru sa prepunom dvoranom smo imali 30.000 plusa pa smo tako ostali kratki za otprilike 600.000 evra. Mislim i nadam se da ćemo u narednoj godini igrati svih 15 utakmica u Areni", rekao je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d