Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.07.2017.

15:13

Dženkins: U Himkiju zbog Evrolige i Barcokasa

Košarkaš Himkija Čarls Dženkins rekao je u intervjuu za klupski sajt da mu je igranje u Crvenoj zvezdi pomoglo da se prilagodi evropskom stilu igre.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Dženkins: U Himkiju zbog Evrolige i Barcokasa
StarSport

Dženkins kaže da se raduje novom iskustvu i dodaje da je potpisao za Himki iz nekoliko razloga, ali je otkrio i neke od svojih hobija.

"Prvo, želeo sam da budem deo kluba koji će imati priliku da igra Evroligu. Zatim, da igram za trenera Barcokasa o kome sam čuo mnogo sjajnih stvari. Takođe sam dobar prijatelj sa Robijem Humelom koji je prošle godine igrao za Himki i on mi je pričao dobre stvari o upravi i klubu", rekao je Dženkins.

On se osvrnuo i na onome što je prethodilu prelasku. Doskorašnji Zvezdin bek je izabran za MVP igrača finala ABA lige, a bio je i jedan od najboljih defanzivaca Evrolige.

"Mnogo je značilo igranje za Zvezdu. Bio sam tamo tri sezone i pomogli su mi da postanem bolji igrač", kaže Dženkins.

Popularni "Đenka" kaže da ne zna šta može da očekuje u VTB ligi.

"Nisam baš siguran šta da očekujem jer sam u Rusiji bio samo tri puta na gostovanjima, ali što se igranja tiče, očekujem da budem deo tima koji se bori u svakoj utakmici. Znam da je VTB liga jedna od najboljih liga Evrope za igru. U njoj ima mnogo dobrih takmičarskih timova", rekao je Dženkins i prokomentarisao trenera svoje ekipe Jorgosa Barcokasa.

"Uzbuđen sam što ću igrati za Barcokasa. Svestan sam uspeha koje je imao u prethodnim klubovima i nadam se da možemo isto to da nastavimo sa Himkijem. Osim toga, uzbuđen sam i zbog novih saigrača", dodao je on.

Dženkins je igrao u NBA sa Džeremijem Pargom za koga kaže da ga je ubedio da pređe preko Atlantika.

"Moje iskustvo igranja u NBA je bilo vrlo kratko. Igrao sam celu ruki sezonu, a onda sledeće sezone nisam igrao mnogo. Mislim da mi je igranje za Zvezdu mnogo pomoglo da se prilagodim Evropi", istakao je bek Himkija.

On je dodao i da je trenutno na kratkom odmoru koji koristi da bi bio sa svojom porodicom, te da se u slobodno vreme još bavi fotografijom i čitanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve