Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.07.2017.

15:18

Teodosić: Retko EP na kojem smo favoriti

Kapiten Srbije Miloš Teodosić rekao je da je predstojeće Evropsko prvenstvo jedno od retkih na koje Srbija odlazi kao jedan od favorita za osvajanje medalje.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Teodosić: Retko EP na kojem smo favoriti
Foto: StarSport

"Mislim da bi nastavak kontinuitet osvajanja medalja bila sjajna stvar. Siguran da će Sale (selektor Aleksandar Đorđević) da nam kaže da je prioritet zlato i da je to nešto na šta mi idemo. Slažem se s njim. Mislim da bi i osvajanje jedne od tri medelje takođe bio veliki uspeh", rekao je Teodosić.

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu na početku priprema za Evropskom prvenstvo.

"Postepeno se vraćamo na stari put. Kreno od 2009. godine, gde smo slučajno osvojili medalju, koju niko nije očekivao, pa onda 2014. Svetsko prvenstvo, pa prošle Olimpijske igre. Polako se vraćamo na ono da kada odlazimo na prvenstva idemo kao favoriti za medalje", dodao je plejmejker "Orlova".

Teodosić je nedavno prešao iz CSKA Moskve u Los Anđeles Kliperse, što je njegov prvi anganžam u NBA ligi.

"Nismo mnogo pričali. Razgovarali smo o nekim detaljima, ali ništa bitno. Mislim da sam izabrao pravu ekipu, gledajući igrače koje Klipersi imaju. To je presudilo, kao i što tamo mogu da nađem sebe, jer je to ekipa u kojoj ću imati minute. To mi je najbitnije", rekao je Teodosić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve