Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.07.2017.

15:59

Micić za B92: Letonija i Rusija mogu biti nezgodni

Posle nekoliko godina pauze Vasilije Micić se vratio u selekciju Srbije, a za B92 ističe da mu je najbitnije da opravda poziv selektora Aleksandra Đorđevića.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Micić za B92: Letonija i Rusija mogu biti nezgodni
Foto: Tanjug/Tanj Valic

Najbolji srpski košarkaši okupili su se u Beogradu i počeli "operaciju Istanbul", pripreme za Evropsko prvenstvo koje počinje 31. avgusta.

"Ja sam novajlija, želim samo da pomognem timu da se ostvari još bolji rezultat. Bio sam deo ovoga 2013, znam ekipu i delom stručni štab, uopšte se ne osećam kao da ne pripadam ovde", kaže Micić za B92.

Đorđevićeva ekipa je već godinama na okupu, ima srebra sa Svetskog prvenstva i Olimpijskih igara, pa se sada očekuje zlato sa Evrobasketa.

"Došao sam u situaciju kada sam upao u najboljem možda trenitku, ali možda i najtežem, jer se sada očekuje da se osvoji EP, da se osvetla obraz naciji. Za mene je to dodatni motiv da dokažem i pokažem na čemu sam radio prethodne dve godine", dodaje plejmejker litvanskog velikana Žalgirisa.

Srbija će na EP igrati u Istanbulu u Grupi D sa domaćinom Turskom, Rusijom, Letonijom, Velikom Britanijom i Belgijom.

"Letonija ima odličan tim, uvek su nezgodni, sećam se da su još 2013. igrali mnogo nezgodno sa tim nekim čudnim stilom igre. Mnogo trojki, sada imaju i Porzingisa koji je sjajan igrač. Turci su naravno nezgodni, ali mislim da Turci ako dođu u jakom sastavu mogu da budu poprilično teški jer koliko god oni nonšalantno da igraju pre svega su skup odličnih igrača", kaže Micić.

Ono što sve ekipe u Istanbulu čeka je svakako vatrena atmosfera na tribinama.

"Znam kakvi su fanatici Turci po pitanju navijanja, ali idemo sa velikim samopouzdanjem na taj pohod i to ne bi trebalo da bude problem za reprezentaciju", zaključio je bivši igrač Mege, Crvene zvezde, Bajerna i Tofaša u izjavi za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve