Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.07.2017.

12:25

Operacija Istanbul – Sale i Orlovi idu na medalju

Najbolji košarkaši Srbije okupili su se u Beogradu i počeli pripreme za Evropsko prvenstvo 2017.

Izvor: AK

Autor: AK

Operacija Istanbul – Sale i Orlovi idu na medalju
Foto: StarSport

Selektor Aleksandar Đorđević kreće sa 17 igrača koji će se boriti za 12 mesta u timu za Evrobasket.

"Naš karakter nam ne dozvoljava da u ovo takmičenje uđemo sa manjim ambicijama nego što je osvajanje medalje. Mislim da cela ova generacija momaka zaslužuje i te kako da ceo ovaj prethodni period kruniše jako dobrim rezultatom i mi nećemo da bežimo od toga. To javno i otvoreno kažem", rekao je Đorđević.

Srbija će se tokom jula pripremati u Kraljevu i Kopaoniku gde će igrati prve test mečeve, a tokom avgusta u Hamburgu i Atini. Rivali tokom leta će biti Univerzitetska selekcija, Crna Gora, Grčka, Nemačka, Poljska, Rusija, Italija, Gruzija.

"Mislim da su svi igrači imali dosta vremena da se odmore. Mislim da su puni elana i želje da krenu u ove pripreme na pravi način. Neki povrede vuku iz prvenstva, ali mislim da će za tri, četiri dana svi biti na istom i da ćemo tada krnuti s našim pripremama, znamo šta nas čeka. Nadam se da će nam Istanbul doneti sreću, kao što je nekim našim reprezentativcima ove godine već doneo sreću", dodao je selektor.

Đorđeviću su se odazvali Miloš Teodosić (L.A. Klipers), Stefan Jović (Bajern), Vasilije Micić (Žalgiris), Nemanja Nedović (Unikaha), Bogdan Bogdanović (Sakramento Kings), Marko Gudurić (Fenerbahče), Dragan Milosavljević (Unikaha), Branko Lazić (Crvena zvezda), Vladimir Lučić (Bajern), Marko Simonović (Zenit), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Stefan Birčević (Bujukšehir), Milan Mačvan (Bajern ), Vladimir Štimac (Bešiktaš), Miroslav Raduljica (Đangsu), Ognjen Kuzmić (Crvena zvezda), Boban Marjanović (Detroit Pistons).

Ekipi će se narednih dana naknadno priključiti Mačvan, koji je u Minhenu na medicinskim pregledima.

"Drago mi je što sam opet pored mog prijatelja i bivšeg saigrača Saleta, igračima mogu samo da poželim da budu zdravi, ostalo oni znaju šta treba da rade", rekao je predsednik KSS Predrag Danilović.

Srbija će na EP igrati u Istanbulu u Grupi D sa domaćinom Turskom, Rusijom, Velikom Britanijom, Belgijom i Letonijom. Evrobasket počinje 31. avgusta. Finale je 17. septembra.

Plan priprema Srbije:
20. 7. okupljanje u Beogradu (Hotel Crowne Plaza)
23. 7. odlazak na Kopaonik
2. 8. utakmica sa B selekcijom u Kraljevu
6. 8. povratak u Beograd
11-13. 8. turnir "Trofej Beograda", hala Pionir (Crna Gora, Grčka)
17-20. 8. turnir "Superkup", Hamburg (Nemačka, Poljska, Rusija)
22-25. 8. Atina, Akropolis kup (Srbija, Grčka, Italija, Gruzija)
26-30. 8. završne pripreme u Beogradu
30. 8. odlazak u Istanbul na Evrobasket 2017. (Turska, Rusija, Letonija, Belgija, Velika Britanija)

.

.

.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve