Nova vest
Košarka

Utorak, 18.07.2017.

20:00

Čak 25 košarkaša odbilo da nastupi za Srbiju

Iako dres univerzitetske reprezentacije predstavlja odskočnu dasku za A selekciju danas to, nažalost, nije slučaj.

Izvor: SM

Autor: SM

Čak 25 košarkaša odbilo da nastupi za Srbiju
KSS

Čak 25 košarkaša, potencijalnih kadnidata za prvi tim Srbije odbilo je igranje u Univerzitetskoj selekciji.

Kako piše "Sportski žurnal", na poziv sa spiska Zorana Todorovića nisu se javili igrači Letnje lige, MVP ABA lige, finalisti ovogodišnjeg plej-ofa Crvene zvezde i FMP, tandem Partizana, američki studenti i po koji internacionalac.

Pripreme su počele u ponedeljak, a na njima se nije pojavilo sedamnaest momaka sa premijernog spiska, dok su i šestorica naknadno pozvanih odbili da igraju. Još dvojica su odustala posle prvog treninga.

Sada ih je ukupno 12, a samo osmorica sa prvobitnog spiska: Strahinja Jovanović, Nemanja Nenadić, Veljko Brkić, Miloš Vranješ, Novak Topalović, Andrija Šarenac, Marko Tejić i Aleksa Nikolić.

Četvorica su pozvana prethodnih dana i oni su se odazvali: Igor Jevđenić, Nikola Pavlović, Andrija Matić i Milenko Veljković.

Prvi trening je odradio i dvojac Partizana Mihajlo Andrić – Stefan Pot, ali su se i oni povukli kad su videli šta se dešava.

Više niko neće moći ni da bude pozvan naknadno, jer je u ponedeljak bio poslednji dan za vađenje viza za Kinu.

Univerzijada u Kini je na programu od 19. do 30. avgusta, a mnogim momcima je sugerisano da je bolje da to vreme provedu u pripremama sa klubovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve