Nova vest
Košarka

Nedelja, 16.07.2017.

19:07

Odluka 24. jula: ABA želi Drugu ligu

Predsedništvo košarkaške Jadranske lige konstatovalo je na u Beogradu da postoji "jak interes i potrebu" za pokretanje Druge lige tog takmičenja.

Izvor: B92

Autor:B92

Odluka 24. jula: ABA želi Drugu ligu

Kako se ocenjuje u saopštenju, taj projekat bi imao snažan uticaj na razvoj košarke u regionu.

Predsedništvo ABA lige je analiziralo i predvidelo sve neophodne korake koje je potrebno napraviti kako bi Druga liga počela u predstojećoj sezoni, konačna odluka o tome biće doneta na narednoj sednici Skupštone 24. jula u Beogradu.

U saopštenju se dodaje da je na osnovu predloga i planova menadžmenta, Predsedništvo Jadranske lige konstatovalo da su predviđene sve aktivnosti koje je potrebno sprovesti u cilju adekvatne pripreme predstojeću sezonu i dizanja kvaliteta takmičenja.

Održan je i sastanak sa Sudijskom komisijom, na kojem je analiziran i dalji tok sprovođenja odluka Skupštine Jadranske lige koje imaju za cilj konstatno dizanje nivoa suđenja.

U saopštenju se dodaje da je čelno telo te organizacije zaključilo da pripreme za organizaciju turnira za mladje kategorije (U19) teku po planu, kao što je i slučaj sa Superkupom u Baru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve