Nova vest
Košarka

Četvrtak, 13.07.2017.

17:27

Stopama Kalinića – Gudurić u Feneru za milion evra

Marko Gudurić, mlado krilo Crvene zvezde, nalazi se blizu prelaska u redove Fenerbahčea u transferu vrednom milion evra.

Izvor:

Autor:

Stopama Kalinića – Gudurić u Feneru za milion evra
StarSport

Kako prenosi Dejvid Pik, specijalizovani košarkaški novinar, ali i još nekoliko pouzdanih izvora, trener prvaka Evrope Željko Obradović u njemu vidi idealnu zamenu za, takođe našeg, Bogdana Bogdanovića, koji se seli u NBA ligu i Sakramento Kingse.

Ukoliko do transfera dođe, sjajni šuter izjednačiće rekord srpskog reprezentativca Nikole Kalinića, koji je pre dve godine isto Mali Kalemegdan zamenio Istanbulom

Dvadesetdvogodišnji Gudurić ponikao je Crvenoj zvezdi, za koju nastupa od 2015. godine, dok je dve sezone proveo u FMP Železniku. Sa srpskim i regionalnim šampionom osvojio je po dve ABA i KLS lige, kao i jedan Kup Radivoja Koraća, kada je bio MVP završnog turnira, a ima i zlatnu medalju sa mladom reprezentacijom Srbije.

Prošle sezone prosečno je beležio devet poena i 2,6 skokova u regionalnom takmičenju, dok je u Evroligi ubacivao 7,7 poena, uz nešto više od dve uhvaćene lopte.

Zvezda će gotovo izvesno ostati bez kompletne prve petorke, pošto su klub već napustili Luka Mitrović (Bamberg), Čarls Dženkins (Himki), Stefan Jović (Bajern Minhen), Marko Simonović (Zenit Sankt Peterburg), dok je Ognjen Kuzmić u završnim pregovorima sa madridskim Realom.

S druge strane, osim dolaska Džone Boldena, koga će Filadelfija 76ersi vratiti u Evropu posle Letnje lige, ugovor sa klubom produžio je Branko Lazić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve