Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 10.07.2017.

14:22

Zvanično: Obradović najbolji trener Evrolige

Trener košarkaša Fenerbahčea Željko Obradović dobitnik je nagrade "Aleksandar Gomeljski" koja se dodeljuje najboljem stručnjaku u Evroligi.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Zvanično: Obradović najbolji trener Evrolige
Getty images

Evroliga je informaciju danas objavila putem svog zvaničnog sajta.

Obradović je predvodio Fenerbahče do istorijske prve titule šampiona Evrope, njegove ukupno devete, tako da je rezultat glasanja u kojem su učestvovale njegove kolege treneri očekivan.

Kako se navodi na sajtu Evrolige, posle Obradovića po glasovima plasirao se Janis Sferopulos (Olimpijakos), a treće mesto podelili su Sito Alonso (Baskonija) i Šarunas Jasikevičijus (Žalgiris).

Trofej "Aleksandar Gomeljski", u čast čuvenom ruskom treneru, dodeljuje se od 2005. godine, a Obradoviću je ovo treći put da je laureat, nakon 2007. i 2011. godine.

Od srpskih trenera za najboljeg su još proglašavani Duško Vujošević (2009.) i Dušan Ivković (2012.), a dobitnici su bili u Pini Geršon, Etore Mesina, Ćavi Paskval, Jorgos Barcokas, Dejvid Blat, Pablo Laso i Dimitris Itudis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve