Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 26.06.2017.

15:12

Galinari predvodi sastav Italije za EP

Selektor reprezentacije Italije Etore Mesina saopštio je preliminarni spisak od 19 košarkaša koji će krenuti pripreme za Evrobasket ovog leta.

Izvor: PT

Autor: PT

Galinari predvodi sastav Italije za EP
Getty Images

Sastav predvode NBA igrači Danilo Galinari i Marko Belineli, dok u timu nema Andree Barnjanija koji je još ranije rekao da neće biti u mogučnosti da pomogne nacionalnom timu.

Pored Galinarija i Belinelija, svakako da najviše pažnje privlače krilo Fenerbahčea Luiđi Datome i jedan od najboljih visokih igrača Evrolige prošle sezone – Nikolo Meli.

Sastav popunjavaju još: Avudu Abas, Pjetro Aradori, Amadeo Dela Vale, Arijel Filoj, Danijel Heket, Andrea Ćinćarini, Filipo Baldi, Dijego Flakadori, Davide Paskolo, Stefano Tonut, Luka Vitali, Andrea Zerini, Marko Kuzin, Rikardo Ćervi i Paul Biliga.

Italija se nalazi u grupi B u Izraelu, sa Nemačkom, Litvanijom, Gruzijom, Ukrajinom i selekcijom domaćina.

Prvenstvo starog kontinenta na programu je od 31. avgusta do 17. septembra, a održaće se u Turskoj, Finskoj, Rumuniji i pomenutom Izraelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve