Nova vest
Košarka

Petak, 23.06.2017.

16:15

Tajus u Makabiju, Barsa i CSKA se bore za Larkina

Evropska košarkaška pijaca izuzetno je zanimljiva proteklih dana, a trenutno su u centru pažnje Aleks Tajus i Šejn Larkin.

Izvor: AK

Autor: AK

Tajus u Makabiju, Barsa i CSKA se bore za Larkina
Foto: StarSport

Tajus, 29-godišnji Amerikanac sa izraelskim pasošem vratio se posle dve sezone u Turskoj u redove Makabija.

"Ponos Izraela" je potpisao dvogodišnji ugovor sa Tajusom koji je u sezoni 2013/2014 osvojio šampionat i Kup Izraela, a prethodne dve sezone je igrao za Anadolu Efes i Galatasaraj.

Tajus je protekle sezone prosečno beležio 10 poena uz 5,2 skokova i 1,5 blokada po utakmici u Evroligi u dresu Galate.

S druge strane, bek Baskonije Šejn Larkin je na slatkim mukama, žele ga i Barselona i CSKA. Španski mediji prenose da su Katalonci bliži dogovoru dvogodišnje saradnje sa Larkinom, najviše zahvaljujući tom što je Barsu preuzeo doskorašnji trener Baska Sito Alonso.

Ipak, situaciju pažljivo prati CSKA koji je takođe zainteresovan za američkog plejmejkera, posebno ako Miloš Teodosić prelomi i odluči da se okuša u NBA ligi sledeće sezone.

Larkin je u prošloj prosečno beležio 13,1 poena uz 5,7 asistencija i 3,7 skokova po meču u Evroligi, gde je Baskoniju u četvrtfinalu plej-ofa zaustavio upravo CSKA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve