Nova vest
Košarka

Utorak, 20.06.2017.

22:43

Vučić: Pomoći ćemo finansijski KK Crvena zvezda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će država finansijski pomoći i naredne godine Košarkaškom klubu Crvena Zvezda

Izvor: SM

Autor: SM

Vučić: Pomoći ćemo finansijski KK Crvena zvezda
Foto: StarSport

Vučić je ocenio da je je pomoć tom klubu kao i Partizanu neophodna dok se ne sprovede privatizacija.

"Država je već mnogo pomogla košarkaškim klubovima Crvena Zvezda i Partizan. Niko nije hteo da me sluša kada sam rekao da dok se ne sprovede privatizacija neće postojati zdrav sistem", rekao je Vučić za RTS.

On je kazao da će država finansijski pomoći Crvenoj zvezdi i "zamolio sposobne ljude u upravi tog kluba" da, kako je kazao "reše nešto za 2019. godinu i gledaju da nemaju probleme".

Košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan su više puta ukazivali na lošu finansijsku situaciju u kojoj se nalaze.

Podsetio je da je vlada „kupila“ Fajnal for u košarci, koji će se iduće godine održati u Beogradu.

"Nemojte da neko sanja da to samo dolazi od sebe. Kupujemo sve da dodje u Beograd, da privučemo turiste“", rekao je Vučić.

Vučić je uveren da bi onaj ko bi kupio sportske klubove znao kako da naplaćuje karte.

Sin mu je, kako je kazao, preneo kako na stadionu u Švedskoj publika može da bira čaj i kafu, te ako bi neki privatnik preuzeo klubove to sigurno uneo.

"Ljudi bi tada mogli da dovode decu u stadione, hale, moći da uživaju“", naglasio je Vučić dodajući da to može da donese samo privatizacija, a da svaki drugačiji sistem, kakav god bio, znači uslovno reketiranje države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

372 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve