Nova vest
Košarka

Nedelja, 18.06.2017.

12:25

Bogdanovo MVP priznanje kruna sezone – NBA čeka

Bogdan Bogdanović nije najsrećnije započeo sezonu, ali je završio kao MVP finala turskog šampionata i titulom u Evroligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Bogdanovo MVP priznanje kruna sezone – NBA čeka
Getty images

Sve je delovalo dobro posle srebra sa Srbijom u Riju, ali je već u trećoj evroligaškoj utakmici protiv Žalgirisa povredio zglob.

Dva i po meseca je bio skrajnut pored terena, a stvari su počele da se menjaju od januara. Koliko se uželeo kvalitetne košarke pokazao je Olimpijakosu krajem februara u pobedi 67:64 kada je postigao 27 poena za svoj tim.

Nije dugo moglo da potraje raspoloženje srpskog igrača jer je već polovinom marta povreda obnovljena u meču protiv Bamberga. Iako su ga lekari "otpisali" do plejofa vratio se, ali se posle dve povrede nije očekivalo da će igrati na MVP nivou.

A onda su usledile partije protiv Panatinaikosa. Dva puta zaredom Bogdanović je imao indeks veći od 30 (23 p, 5 sk, 4 as, 3 blk u prvoj utakmici i 25 p, 8 sk, 6 as u drugoj). Srpski bek se tu nije zaustavio.

Fajnal for i reči Željka Obradovića da će se spremiti za Real ispostavile su se kao tačne, a Fenerovi Srbi, Kalinić i Bogdanović su pokazali da zasluženo igraju za šampionski sastav.

Bogdanović je Realu ubacio 14 poena i podelio 6 asistencija, a u finalu je Pirejcima dao 17 koševa i uhvatio pet lopti. Verovatno bi bio i MVP da Ekpe Judo nije bio dominirao na oba kraja parketa.

Fenerbahče je osvojio prvu evropsku titulu za bilo koji turski tim, a Bogdanović je upitan da li je možda sada vreme da ide u NBA. Nije želeo da o tome priča 21. maja rekavši da njegov tim još uvek čeka plejof turskog šampionata.

Posao gotov, šta sada?

Žuto-crni su se do finala "prošetali" pored Tofaša sa 2-0 i Zvezdinog evroligaškog "dželata" Darušafake sa 3-0, a u finalu ih je čekao Bešiktaš. Bogdanovića, Kalinića i Željka Obradovića su još četiri utakmice delile od kompletiranja već uspešne sezone.

Još jednom je Bogdanović iskočio u prvi plan sa 19,5 poena, 4,7 skokova i 5,5 asistencija tokom četiri utakmice finala (75:69, 83:74, 86:80 i 98:94). Pružio je Bešiktaš jak otpor u druge dve utakmice, ali je Fener bio najbolji kada je bilo najpotrebnije. Takav je bio i Bogdan u produžecima; 13, 19, 23, 23 – to su poeni koje je postizao od prve do poslednje utakmice.

Ono što mu nije pošlo za rukom dvadesetak dana pre toga zbog Ekpea Judoa, uspeo je u finalu turskog šampionata, postao je MVP finala i individualnim priznanjem krunisao izuzetno turbulentnu sezonu.

Osvojio je titulu u Turskoj, osvojio je titulu u Evropi, bio je nadomak MVP priznanja u EL, u finalu turskog plejofa je i to osvojio. Sada je posao u Turskoj završen, pa se još jednom postavlja pitanje da li će srpski internacionalac otići preko Atlantika gde ga Kingsi čekaju i zadovoljno trljaju ruke zbog njegove sadašnje forme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve