Nova vest
Košarka

Nedelja, 18.06.2017.

00:00

Karadžić: Bolje nego juče, brine me Dabovićeva

Selektor košarkašica Srbije Stevan Karadžić rekao je da je njegova ekipa pružila bolju igru u duelu sa Francuskom nego protiv Grčke.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Karadžić: Bolje nego juče, brine me Dabovićeva
Starsport

Reprezentacija Srbije je zabeležila i drugi poraz na Evropskom prvenstvu u Češkoj, poražena je od Francuske sa 73:57.

"Današnje izdanje je mnogo bolje nego juče, ali je protivnik bio mnogo jači od Grčke. Ohrabruje povratak Sonje Petrović, koju nisam planirao da držim ovoliko u igri, ali pošto smo 30 i nešto mintua imali priključak, igrala je više nego što treba. Dala je veliki doprinos našoj boljoj igri", rekao je Karadžić novinarima posle utakmice u Pragu.

Ipak, porazi nisu jedini problem za stručni štab.

"Ono što me mnogo brine jeste povreda Ane Dabović, koja je neizvesna za Sloveniju. Sada sve zavisi od našeg lekarskog tima. Imamo dan i po do utakmice sa Slovenijom, ali ja se nadam da će njena povreda lista biti u redu", rekao je Karadžić.

Srbiji je za plasman u šesnaestinu finala Evropskog prvenstva u Češkoj potrebna pobeda u ponedeljak protiv Slovenije od najmanje sedam poena.

"Slovenija jako dobra igra. Juče su na jednu loptu izgubili od Francuske i tu su se potrošile, ali su danas isčupale trijumf protiv Grčke. One su jako dugo u jednom sastavu kod istog trenera koji je bio i s njima u Celju. Igraju atipično s dva pleja, agresivne su, poletne. Naša igra od danas ohrabruje, bili smo energičniji i ako tako bude protiv Slovenije, možemo do pobede od sedam poena", rekao je Karadžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve