Nova vest
Košarka

Subota, 17.06.2017.

17:28

Penzionisao se Andres Noćioni

Član zlatne generacije argentinske košarke i osvajač zlata na Olimpijskim igrama u Atini, odlazi u penziju i košarkašku legendu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Penzionisao se Andres Noćioni
Getty images

Argentinski krilni košarkaš je igračku karijeru završio u 37. godini, posle poraza od Valensije u finalnoj seriji Endesa lige.

Noćioni je poslednje tri godine proveo kao član Real Madrida sa kojim je osvojio Evroligu i bio MVP finalnog turnira 2015. godine.

Karijeru je započeo u rodnoj Argentini 1996. godine igrajući za Olimpiju Venado. Bio je član Indipendentea, Taukeramike, Baskonije ali i nekoliko klubova u NBA ligi. Pre 13 godina potpisao je za Čikago Bulse za koje je igrao pet godina.

Igrao je i za Filadelfiju i Sakramento da bi posle epizode u Penjarolu, 2012. godine došao u Laboral Kuću. Ima tri prvenstva, četiri Kupa i jedan Superkup Španije, ali su reprezentativni uspesi oni po kojima će se krilni košarkaš posebno pamtiti. Pored spomenutog zlata iz Atine, osvojio je bronzu u Pekingu 2008. a zahvaljujući Bodirogi, Divcu i drugovima izmaklo mu je zlato u Indijanapolisu 2002. godine.

Na kontinentalnim šampionatima je sa Argentinom osvojio dva zlata, dva srebra i bronzu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve