Nova vest
Košarka

Petak, 16.06.2017.

18:13

Stojanovski ponovo u dresu MZT

Makedonski reprezentativac Damjan Stojanovski ponovo je igrač skopskog MZT-a, sa kojim je potpisao novi jednogodišnji ugovor.

Izvor: PT

Autor: PT

Stojanovski ponovo u dresu MZT
StarSport

Kako je objavio skopski tim, Stojanovski se u MZT vraća posle jednogodišnje pauze zbog povrede ligamenata desnog kolena, koju je zadobio u reprezentativnom dresu tokom kvalifikacija za SP.

Dvadesetdevetogodišnji bek je praktično novim ugovorom produžio boravak u plavo-belom dresu, koji je nosio od 2012. Sa skopskim timom osvojio je četiri nacionalne šampionske titule (2013-2016) i pet pehara Kupa Makedonije.

Damjan Stojanovski je treći makedonski reprezentativac u dresu MZT-a, uz Marka Simonovskog i Adema Mekića. Makedonski ABA ligaš pod ugovorom ima još Amerikanca Ksavijera Temsa.

Novi trener MZT-a Aleksandar Todorov rekao je da namerava da formira ekipu sastavljenu od makedonskih igrača, kao i da se reorganizuje omladinska škola iz koje će "prvi tim moći da crpi igrače".

Todorov, kojem je ovo četvrti put da vodi MZT, prvi je trener koji je uspeo da donese šampinsku titulu skopskom klubu 2012. godine, a i prvi je koji ga je vodio u Jadranskoj ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve