Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 12.06.2017.

20:45

Zvezda demolirala FMP u prvoj utakmici finala KSL!

Ekipa Crvene zvezde savladala je FMP sa 94:66 i tako povela sa 1–0 u seriji u Košarkaškoj ligi Srbije.

Izvor: PT

Autor: PT

Zvezda demolirala FMP u prvoj utakmici finala KSL!
Foto: StarSport

Izabranici Dejana Radonjića početkom drugog poluvremena slomili su otpor gostiju iz Železnika, koji do kraja utakmice nisu uspeli da se vrate u meč.

Viđena je neverovatna timska igra crveno-belih koji su ostvarili čak 30 asistencija, a pratio ih je odličan procenat za tri poena pošto su šutirali 16/29.

Takođe svih 12 igrača Crvene zvezde upisalo se u listu strelaca, pošto je Boriša Simanić na 1:30 pogodio za dva poena.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Ognjen Dobrić sa 21 poenom, a pratili su ga Marko Simonović sa 11, Nejt Volters sa 10 i Milko Bjelica koji je takođe imao 10 poena.

Kod gostiju nije bilo puno raspoloženih, Apić je ubacio 13, Stefan Lazarević 10, dok je Radoš Šešlija imao devet poena.

Start utakmice nije dosta obećavao pošto su obe ekipe ušle dosta sporo u meč. Međutim, Ognjen Dobrić je razbudio malo domaće košarkaše, a trener gostiju Alimpijević morao je da zatraži tajm-aut.

Međutim predah nije mnogo doneo gostima, a četvrtina je završena rezultatom 23:11 za Crvenu zvezdu.

U drugoj četvrtine obe ekipe upale su u letargiju, što pokazuje podatak da je palo samo 28 poena na obe strane. Na predah od 15 minuta otišlo se sa rezultatom 38:24.

Ali, onda je usledila furiozna treća četvrtina crveno-belih, pošto su deonicu dobili sa čak 34:15, čime su otklonili pitanje pobednika prvog meča finala. U poslednjih deset minuta ušlo se sa rezultatom 72:41.

Četvrta četvrtina bila je samo odrađivanje posla. Crveno-beli su smanjili tempo, a FMP je zaigrao nešto bolje, međutim bilo je kasno. Kosti iz železnika dobili su poslednju deonicu sa 27:22, a konačan rezultat bio je 94:66.

Utakmica je veoma sporo otvorena, pošto je u prva tri minuta palo samo osam poena, 4:4. Međutim, tada su crveno-beli ubrzali i preko Ognjena Dobrića napravili seriju 9:0, 13:4.

Nisu se tu zaustavili izabranici Dejana Radonjića, nastavili su da pogađaju sa svih pozicija, što je rezultiralo dvocifrenom prednošću.

Pogotkom Marka Simonovića crveno-beli završili su četvrtinu sa +12, 23:11.

Posle prvih deset minuta igre bilo je jasno da je velika prednosti u jačini na strani aktuelnog šampiona Srbije. Dobrić je pogodio još jednu trojku, a u narednom napadu Dženkins je pogodio za 28:13.

Usledila je još jedna mini serija izabranika Dejana Radonjića koji posle trojke Dženkinsa dolazi do maksimalnih +16, 33:17. Uspe je FMP da odgovori posle tajm-auta trenera Alimpijevića i da priđe na -11, 33:22.

Do kraja poluvremena nije bilo puno akcije, pa je završeno rezultatom 38:24 za crveno-bele.

Zvezda je drugo poluvreme otvorila sa 4:0, pa je prednost bila maksimlanih +18. Nastavili su crveno-beli u istom ritmu, a posle trojke Nejta Voltersa prednost je iznosila +19, 47:28.

Posle trojke Zvezdinog Amerikanca prednost je samo još više rasla, trojke Branka Lazića i promešenog slobodnog bacanja Apića, usledio tajm aut, 52:29.

Ni posle predaha igrači FMP nisu bolje reagovali, a posle trojke Milka Bjelice prednost je bila maksimalnih +30, 65:35.

Do kraja četvrtine crveno-beli su nastavili da zatrpavaju koš kluba iz Železnika, pa se pred poslednju četvrtinu ušlo sa rezultatom 72:41.

Posle ovako ubeldjive razlike u poslednjih deset minuta bilo je samo odrađivanje posla. Koliko je Zvezda igrala timsku košarku pokazuje to da je na četiri minuta do kraja imala čak 26 asistencija.

Odličnu partiju za sada ima Ognej Dobrić koji je ubacio 21 poena. Na četiri minuta do kraja prednost crveno-belih je 83:55 i jasno je da će doći do vođstva u seriji od 1-0.

Na kraju konačan rezultat bio je 94:66 za izabraike Dejana Radonjića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve