Nova vest
Košarka

Petak, 09.06.2017.

20:40

Partizan prvi put u istoriji kluba bez finala KLS!

Ekipa FMP pobedila je Partizan sa 78:68, čime su crno-beli prvi put u istoriji kluba ostali bez finala Košarkaške lige Srbije.

Izvor: PT

Autor: PT

Partizan prvi put u istoriji kluba bez finala KLS!
Starsport

Od samostalnosti Srbije 2006. godine, crno-beli su učestvovali u svakom finalu, a od. 2007. do 2014. bili uzastopni šampioni.

Tada je krenula dominacija Crvene zvezde, međutim Partizan je uspevao makar da dođe do finala. Ovoga puta to nije slučaj, pošto ih je sa 2-0 u seriji izbacio FMP.

Takođe, ovo će biti prvo finale FMP u istoriji Srbije i kluba, pošto su prethodno 2002. igrali, kada je bila država Srbija i Crna Gora. Ovo će biti prvo finale Košarkaške lige Srbije još od 2011. a da se u njemu ne sastaju "večiti"rivali.

Kada je reč o Partizanovom neuspehu, ovo će biti prvi put posle 19. godina da neće igrati finale domaće lige, pošto ga je isto 1998. izbacio FMP.

Najefikasniji u pobednuičkom sastavu bio je Dejan Davidovac koji je imao učinak od 19 poena i 13 skokova, a pratio ga je Džona Bolden sa 16. Kod gostiju jedino je Vil Hečer nešto pokušavao, a meč je završio sa 18 poena. Pored njega jedini dvocifren bio je Andrić sa 10 poena.

Od starta utakmice izabranici Dušana Alimpijevića nametnuli su svoj tempo, a igrači Partizana jednostavno nisu bili u mogućnosti to i da isprate. Posle prvih deset minuta igre rezultat je bio 22:17 za klub iz Železnika.

Tokom druge četvrtine crno-beli su nastavili sa bledom partijom, što je FMP iskoristio i došao do prve dvocifrene prednosti 36:26. Do kraj poluvremena prednost se nije menjala, 43:33.

U nastavku meča gotovo ništa se nije menjalo, FMP je držao prednost i na kraju zaslužemo slavio. Partizan je pokušao da se vrati, kada je Hečer pogodio za tri poena na dva minuta do kraja, 72:66. Ipak, to je bilo sve pa je klub iz Železnika zasluženo došao do pobede.

Početak meča obeležila je dosta spora igra na obe strane i malo poena. Međutim posle nekog vremena igrači su na obe strane uhvatili ritam, nešto bolji FMP.

Posle koša Džone Bolden za 14:9, Aleksandar Džikić bio je primoran da zatraži tajm-aut. Odgovor Partizana usledio je preko Andrića i Birčevića koji su uspeli da smanje na 16:13.

Ipak, koševima Radanova i ponovo Džone Boldena FMP je uspeo da se odlepi na maksimalnih +7, 22:15. Do kraja četvrtine domaći iz Železnika nisu uspeli da postignu poen, dok je Partizan preko Novice Veličkovića smanjio na 22:17, pa se sa tim rezultatom otišlo na mali predah.

Nastavak utakmice doneo nam je sličnu igru kao u prvoj četvrtini. Za FMP je pogadio Lazarević, dok je na drugoj strani Birčević smanjio na 24:20.

Usledili su koševi Boldena i Andrića na obe strane, dok je trojkom Filipa Čovića razlika ponovo otišla na +7, 29:22. Od tog trenutka prednost je samo rasla, a poenima sa linije za slobodna bacanja Čovića, klub iz Železnika otišao je na dvocifrenu prednost, 36:26.

Do kraja četvrtine crno-beli uspeli su da smanje na -9, međutim poenima Dejana Davidovca sa linije penala, FMP je na poluvreme otišao sa rezultatom 43:33.

Početak drugog poluvremena obeležila je mnogo bolja igra domaći košarkaša, dok je Partizan nastavio sa bledim partijama. Pogotkom Alekse Radanova prednost je iznosila maksimalnih +15, 51:36.

Međutim, posle povrede plejmejkera Ljubičića igra FMP dosta je oslabila, što je Partizan uspeo da iskoristi. Koeš uz faul Vila Hečera crno-beli smanjili su na -12, a potom poenom sa linije za slobodna bacanja Branislava Ratkovice, zaostatak je bio -11, 53:42.

Posle izgubljene lopte upravo Baneta Ratkovice, Stefan Lazarević je poentirao za 56:44. Do kraja četvrtine pogađalo se uglavno sa linije za slobodna bacanja, a jedni od retkih koševa iz igre bile su trojke Davidovca i Birčevića. Pred poslednjih deset minuta ušlo se sa rezultatom 64:53.

Start poslednjeg perioda obeležili su poeni na obe strane, a posle trojke Džone Boldena prednost FMP iznosila je 67:55. Međutim tada je usledila mini serija crno-belih koji su uspeli da preko Hečera smanje na -8, 67:59.

Posle koša Hečera usledio je veliki post Partizana, pošto nisu uspeli da postignu koš u naredna četiri minuta. Ipak, na 3:16 do kraja Ratkovica je uspeo da postigne poena i da smanji na -7, 70:63.

Posle tajm-auta Alimpijevića FMP je dobro reagovao, pošto je Lazarevićuspeo da iznudi slobonda bacanja, a pogodio je jedno od dva.

Vil Hečer doneo je neku nadu crno-belima trojkom, smanjivši na -6, 72:66. Međutim, usledila je mini serija FMP, koji je na 1:41 ponovo došao do dvocifrene prednosti. To je bilo to, do kraja meča Partizan nije uspeo da se vrati a FMP je slavio sa 78:68.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

556 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve