Nova vest
Košarka

Utorak, 06.06.2017.

20:45

Zvezda lako do 1-0 protiv Mege, na korak do finala

Košarkaši Crvene zvezde poveli su u polufinalnoj seriji sa 1-0 pošto su u Pioniru ubedljivo savladali Mega Leks – 85:70.

Izvor: SM

Autor: SM

Zvezda lako do 1-0 protiv Mege, na korak do finala
Starsport

Pitanje pobednika rešeno je već posle 20 minuta igre kada su crveno-beli stekli prednost od „plus 13".

Ekipa Mega Leksa držala se na startu meča i parirala protivniku, a na krilima sjajnog Jaramaza i Samrdžinskog vodila sve do finiša prvog kvartala.

Ipak, izabranici Dejana Radonjića uspeli su da se probude i dođu do izjednačenja posle uvodnih deset minuta igre – 21:21.

U samom finišu prve deonice, jedan od najboljih igrača gostujućeg sastava Sava Lešić doživeo je povredu zgloba zbog čega je sa bolnom grimasom napustio teren.

U drugom kvartalu Zvezda je iskoristila probleme Mege u reketu, a iako nije uspela da upiše poene sa distance čvršćim napadom pod košem odlazi na odmor sa 13 poena prednosti – 46:33.

U trećem kvartalu, crveno-beli su čuvali rezultatsku prednost od deset poena i nisu dozvoljavali protivnicima da smanje razliku.

Prvu trojku posle sedam pokušaja pogodio je Branko Lazić u ovom kvartalu.

U poslednjoj deonici, Mega uvodna tri minuta nije uspela da dođe do koša, dok je Zvezda napravila seriju od 11:0, pa pitanje pobednika se više nije dovodilo u pitanje.

Najefikasniji u ekipi Dejana Radonjića bio je Ognjen Kuzmić koji je postigao 20 poena i zabeležio pet skokova, a pratio ga je Milko Bjelica sa 18 poena i pet skokova.

U gostujućem sastavu istakao se Jovan Novak i iskusni Predrag Samardžiski koji su ubacili po 15 poena, dok je Ognjen Jaramaz dodao 12, koliko je upisao i Spasojević.

Drugi meč igra se u četvrtak u Sremskoj Mitrovici, a eventualna majstorica u subotu u Beogradu.

U drugom polufinalu sutra se sastaju Partizan i FMP Železnik.

Tok meča:

Prvi napad nisu iskoristili gosti, Novak je promašio u šutu za tri, dok na drugoj strani Jović proigrava Kuzmića za prve poene na meču – 2:0.

Ono što nije uspeo na početku, Novak se iskupio i bio precizan sa linije za tri poena, da bi Dženkins i Kuzmić uspešno iskoristili napade crveno-belih.

Mega fantastično šutira za tri poena, pa tako Ognjen Jaramaz pogađa svoju drugu, a treću za ekipu Mege i prednost gostiju – 8:11.

Sjajan pâs Jovana Novaka iskoristio je Ognjen Jaramaz, a nezadovoljan odbranom svoje ekipe Dejan Radonjić traži prvi tajm-aut. - 11:11.

Jaramaz i Predrag Samardžiski su šuterski raspoloženi što predstavlja najveći problem za domaći sastav (16:19).

U nastavku meča, Mega čuva prednost koju je stekla odličnim šutem sa distance.

Prve poene upisao je Nejt Volters, koji je bio polovičan sa linije penala, pa ekipa iz Sremske Mitrovice, posle devet minuta igre ima prednost od “plus“ četiri – 17:21.
Crveno-beli su uspeli da izjednače do kraja prve četvrtine, a poslednji minut kvartala obeležila je povreda Save Lešića koji je nezgodno doskočio i povredio skočni zglob – 21:21 (1/4).

Bolji početak Crvene zvezde na startu drugog kvartala – preko Bjelice, Dženkinsa i Voltersa, ponove vode rezultatom (27:23) zbog čega je Dejan Milojević morao da zatraži tajm-aut.

Jaramaz je ubacio 12 poena i tako smanjio prednost domaćina na dva poena - 27:25.

Sudija Obrknežević dosudio je tehničku grešku Radonjiću zbog ulaska u teren i protesta, a Rebić je iskoristio slobodno bacanje za samo poen zaostatka – 27:26.

Samo što je ušao u igru Marko Gudurić je bio precizan u šutu za dva, pa crveno-beli sada imaju +5 i Milojević je primoran da ponovo traži tajm-aut.

Još jedan trojka gostujućeg sastava, ovoga puta , šut sa distance uspešno je realizovao Rebić za 33:31. Na drugoj strani, pokušao je Lazić da pogodi trojku, ali nije uspeo, pa Zvezda još uvek nije upisala poene sa linije 6, 75.

Mega je blizu dvocifrenog broja izgubljenih lopti, još jedan napad nisu uspeli da realizuju, dok su crveno-beli napadima Ognjena Kuzmića, koji je postigao 14 poena, stekli dvocifrenu prednost – 41:33.

Poenima Nemanje Dangubića i Marka Gudurića, Zvezda na odmor odlazi bez šuta sa distance sa plus 13 – 46:33 (2/4).

U trećem kvartalu Spasojević pogađa za dva, a na drugoj strani odgovara Jović. Uz Novaka i Spasojević, gosti se vraćaju na minus osam, ali Kuzmić svojim 16, poenom odgovara na Meginu ofanzivu - 50:40.

Raspoložen je Ognjen Kuzmić koji ubacuje svoj 18. poen, dok Jaramaz nije iskoristio šut za tri poena pa crveno-beli čuvaj dvocifrenu prednost - 55:44.
Proradio je Spasojević u trećem kvartalu i pogodio za dva, ali je na drugoj strani odgovorio Milko Bjelica - 57:46.

Crveno-beli u nastavku meča čuvaju rezultatsku prednost od deset poena i nie dozvoljavaju protivnicima da im se približi.

Prvu trojku iz sedmog pokušaja pogodio je Branko Lazić za 60:49, a Dejan Milojević je zatražio tajm-aut.

Jovan Novak iskoristio je jedno slobodno bacanje, a naredni napad crveno-beli nisu uspeli da iskoriste, Čarls Dženkins gubi loptu.

Posle 30 minuta igre crveno-beli imaju "plus 12" u Pioniru – 62:50 (3/4).

Odmah na startu poslednjeg kvartala, Zvezda je nastavlia sa dominatnom igrom i došla do "plus 16" – 66:50

Umorna Mega tri minuta nije uspela da dođe do koša, a crveno-beli nastavljuju da povećavaju prednost – 68:50. Drugu trojku u domaćoj ekipi pogodio je Nejt Volters, za seriju domaćina od 11:0 i "plus 21" – 71:50.

Pogotkom Predraga Samardžiskog sa linije penala, Mega upisuje prve poene u ovom kvartalu. Jovan Novak ubacuje prvu trojku za goste od 4. minuta utakmice. Usledila je brza serija gostiju, pa Radonjić traži tajm-aut. Crveno-beli su lako ispustili prednost od +20 i sada imaju 13 poena prednosti – 71:58.

Četvrtu trojku pogodio je Novak Jovak, dok na drugoj strani odgovara Stefan Jović za 76:61. Do samog kraja Mega je da večerašnji poraz učini blažim pa je meč završen rezultatom 85:70 i Zvezda vodi sa 1–0 u polufinalnoj seriji plej-of.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve