Nova vest
Košarka

Sreda, 31.05.2017.

18:30

Zvezda demolirala Borac sa 55 razlike

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Borac sa 111:56, u 13. kolu Košarkaške lige Srbije.

Izvor: PT

Autor: PT

Zvezda demolirala Borac sa 55 razlike
Starsport

Izabranici Dejana Radonjića ostvarili su tako dvanaesti trijumf u 13 odigranih utakmica, dok su Čačani doživeli deveti poraz.

Najefikasniji su bili Branko Lazić i Ognjen Dobrić sa 19 poena, dok je Dženkins ubacio 14, a Kuzmić 13.

Kod gostiju je Marinović je ima 15, Todorović je ostvario dabl-dabl 11 poena i desetskokova, dok je Gavrilović dodao osam poena.

Crveno-beli su od starta utakmice krenuli furiozno, napravivši seriju od 23:5. Do kraja četvrtine rezultat je samo porastao, a posle deset minuta igre rezultat je glasio 34:10.

Aktuelni šampion bio je perfektan u napadu, što pokazuje sedam pogođenih trojki iz deset pokušaja.

Tokom druge deonice prednost je samo rasla i rasla, pogađali su svi, a najzapaženiji je bio Branko Lazić sa 15 poena. Posle dve četvrtine na semaforu je bilo 58:22.

Očekivalo se da će Zvezda malo povući ručnu u nastavku. Međutim start treće deonice to nije obećavao, košem uz faul Kuzmića, crveno-beli su došli do maksimalnih +46, 77:31.

Do kraja četvrtine desilo se ono što se i očekivalo, Zvezda je malo spustila tempo, pa se pred poslednju četvrtinu ušlo sa 85:45.

Do kraja utakmice izabranici Dejana Radonjića još više su povećavali prednost, razlika je išla i preko 50 poena, a utakmica je završena rezultatom 111:56.

Izabranici Dejana Radonjića krenuli su furiozno u meč i posle dva minuta igre poveli sa 7:0. Usledio je tajm-aut gostiju, posle kojeg su zaigrali bolje, međutim samo nekih minut-dva.

Posle toga je usledio "potop" pošto su crveno-beli lazićem i Dangubiće digli prednost na +18, 23:5. Nastavila je Zvezda sa odličnim procentima za tri poena, na kraju četvrtine rezultat je glasio 34:10, a atuelni šampion Srbije pogodio je čak sedam trojki iz deset pokušaja.

Tokom druge četvrtine crveno-beli nisu spuštali gas, a prednost je išla i na +30. Posebno raspoložen bio je Branko Lazić sa 15 poena u prvih 15 minuta igre, a odlični su bili Čarls Dženkins i Nemanja Dangubić.

Na kraju posle prvih dvadeset minuta igre, crveno-beli imaju maksimalnih +36, a rezultat je 58:22.

U nastavku utakmice viđena je ista igra na obe strane, Zvezda je dominirala i povećavala prednost dok , Borac nije imao odgovor na sveto. Košem Kuzmića uz faul na četiri minuta do kraja treće četvrtine razlika je bila maksimalnih +46, 77:31.

Do kraja deonice gosti su uspeli nešto da pogode, pa se u poslednjih deset minuta igre sa rezultatom 85:45.

Do kraja utakmice izabranici Dejana Radonjića još više su povećavali prednost, razlika je išla i preko 50 poena, a utakmica je završena rezultatom 111:56.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve