Nova vest
Košarka

Subota, 27.05.2017.

22:58

Galatasaraj u Evrokupu sa upola manjim budžetom

Predsednik Galatasaraja Dursun Ozbek rekao je da će turski klub sledeće sezona u Evrokupu nastupati sa polovinom budžeta od ove sezone.

Izvor: PT

Autor: PT

Galatasaraj u Evrokupu sa upola manjim budžetom
EPA/TOLGA BOZOGLU

S obzirom da su ove godine igrali Evroligu klub se maksimalno ispružio kako bi sklopio najbolji mogući tim.

Međutim, Galatasaraj nije izgledao dobro na početku sezone, a igrači poput Rasa Smita, Džastina Dentmona dobili su otkaze iako su bili projektovani da budu među najvažnijim igračima.

Takođe i sadašnji igrač Crvene zvezde Dion Tompson nastupao je za turski klub na početku sezone, a kasnije se pridružio crveno-belima.

"Ove sezone uspeli smo da skupimo 10 miliona za budžet jer smo nastupali u Evroligi. Sledeće godine igraćemo u Evrokupu i budžet će biti oko četiri ili pet miliona. Osvojili smo ovo takmičenje sa sličnim novcem. Nemamo mogućnost da trošimo 25-30 miliona kao naši protivnici, jednostavno jer naše finansije to ne bi istrpele“, rekao je Ozbek.

Iako je ove sezone drugo po rangu takmičenje prošlo bez turskih klubova, sledeće godine u Evrokupu učestvovaće Darušafaka uz pomenutu Galatu.

Takođe, izašao je nezvaničan spisak turskih klubova koji će se sledeće godine takmičiti u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve