Nova vest
Košarka

Četvrtak, 25.05.2017.

19:30

Jović predvodio Zvezdu do pobede protiv Mege

Ekipe Crvene zvezde slavila je na gostovanju u Sremskoj Mitrovici protiv Mega Leksa 73:67 u 11. kolu Košarkaške lige Srbije.

Izvor: PT

Autor: PT

Jović predvodio Zvezdu do pobede protiv Mege
Starsport

Izabranici Dejana Radonjića ostavrili su ovako 10 trijumf u 11 odigranih utakmica, dok je Mega zabeležila peti poraz.

Najzaslužniji za pobedu bio je Stefan Jović, koji je za 27 minuta na parketu postigao 20 poena i podelio osam uspešnih dodavanja.

U hali 'Pinki' viđena je dobra i ujednačena utakmica, a aktuelni šampion Srbije i regiona uspeo je tek u poslednjoj deonici da slomi otpor mladog protivnika.

Početak utakmice obeležila je dobra igra domaćih igrača, koji je preko Spasojevića dolaze do +6, 9:3. Crveno-beli odgvorili su serijom 12:2, međutim do minamalne prednosti posle prvih deset minuta košem Lešića dolazi Mega, 18:17.

Druga četvrtina donela je nešto nagažovaniju igru aktuelnog šampiona Srbije, koji posle pogotka Lazića dolazi do +7, 33:26. Do kraja četvrtine Mega je uspela da smanji, pa se na predah otišlo sa rezultatom 38:34.

U natavku utakmice viđena je ujednačena igra, domaći igrači držali su se pre svega dobrim šutem van linije 6,75. Ipak, na kraju treće i početkom četvrte deonice crveno-beli su uspeli da naprave, ispostaviće se nedostižnu razliku. Pokušala je Mega na minut i po do kraja da dođe do preokreta, napravivši seriju 7:0, 67:72.

Međutim, do kraja nisu uspeli da postignu koš, pa je utakmica 11. kola završena rezultatom 73:67.

Najefikasnij u pobedničkom sastavu bio je Jović sa 20 poena, dok je Mitrović ubacio 13. Kod domaćih bolji od ostalih bio je Kostja Mušidi sa 16 poena.

Izabranici Dejana Milojevića bolje su otvorili utakmicu i preko Spasojevića i Jaramaza došli do +6, 9:3.

Zvezda je nastavila svoju igru ne obazirujući se na nešto slabiji početak. Upravo zbog toga, koševima Jovića, Mitrovića i Dobrića crveno-beli smanjuju na 11:11.

Trojkom Kostje Mušidija domaći igrači uspeli su da prekinu loš momenutum, a potom i košem Simeunovića uspevaju da dođu ponovo do prednosti, 16:15.

Do kraja četvrtine viđena je rezultatska klackalica, a prednost Megi donosi Nikola Rebić, 18:17.

U nastavku utakmice viđena je slična igra, a zanimljivo je pri rezultatu 22:20, dosuđena druga nesportska greška igračim Crvene zvezde. Prvu je na startu utakmice zaradio Dobrić, da bi drugu zaradio Dangubić.

Realizovali su igrači Mege dva bacanja, ali nisu uspeli da dođu do vođstva. Posle veoma blede igre u naredna dva minuta, usledilo je nekoliko uzastopno realizovanih napada na obe strane.

Započeo je sve trojkom Branko Lazić, ali je na drugoj strani odgovorio Alfa Kaba. Košem Stefana Jovića posle ofanzivnog skoka, crveno-beli uspeli su da dođu do +3, 29:26.

Nastavila se serija Zvezde, koja preko Lazića i Dženkinsa dolazi do maksimalnih +7, 33:26. Do kraj četvrtine crveno-beli su održavali prednost, koja je posle 20 minuta igra iznosila, 38:34.

Odlična igra oba tima viđena je u nastavku utakmice. Pre svega trojkama Mega uspeva da održi priključak sa crveno-belima, a košem i trojkomk Jaramaza Mega dolazi na -1, 46:45.

Zvezda je odgovorila dvojkom Marka Gudurića, međutim trojkom Novaka, a potom pogotkom Mušidija van linije 6,75, ekipa Dejana Milojevića dolazi do prednosti, 51:48.

Ipak, usledio je odgovor Crvene zvezde, koja preko Jovića i Dangubića vraća prednost na svoju stranu, 53:51.

Do kraja četvrtine, nije bilo većih promena u razlici, a košem Milka Bjelice, crveno-beli pred poslednju deonicu ulaze sa +5, 58:53.

Dobru igru iz kraja treće deonice, Zvezda je prenela u poslednju četvrtinu. Poenima veoma raspoloženog Stefana Jovića i Milka Bjelice izabranici Dejana Radonjića stigli su prve dvocifrene prednosti na meču, 67:57.

U nastavku, Mega je uspela preko Novaka da smanji jednocifren zaostatak, međutim trojkom Marka Gudurića crveno-beli dolaze do maksimalnih +12, 72:60.

Međutim, izabranici Dejana Milojevića dobrom odbranom i pogođenim šutevima u napadu, na minut i po dolaze na samo -5, 72:67.

Ipak, do kraja utakmice domaći košarkaši nisu uspeli da postgnu koš, pa je ostalo 73:67.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve