Nova vest
Košarka

Četvrtak, 25.05.2017.

19:25

KLS: Crno-beli brojali do 100 u Pioniru

Košarkaši Partizana deklasirali su ekpu Spartaka iz Subotice u meču 11. kola Superlige Srbije - 100:80.

Izvor: B92

Autor:B92

KLS: Crno-beli brojali do 100 u Pioniru
Starsport

Ekipa Aleksandra Džikića je od samog starta krenula furiozno i već posle dvadeset minuta igre (53:34) stekli veliku prednost koju do samog kraja nisu ispuštali.

Partizan je vodio sve vreme utakmice, koju je počeo serijom 7:0. Spartak je u jednom trenutku prišao na tri poena zaostatka, ali su crno-beli do kraja četvrtine stekli dvocifrenu prednost, 27:15.

Crno-beli su posle toga lako održavali prednost, a pobeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

Osim Stefana Pota, koji je povređen već dve nedelje, za Partizan nije igrao ni kapiten Novica Veličković. Utakmica je odigrana pred zvanično 500 gledalaca u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Uroš Luković sa 20 poena i šest skokova, dok je Vanja Marinković završio utakmicu sa 16 poena. Mihajlo Andrić dodao je 12 poena, a Stefan Birčević i Đorđe Majstorović po deset.

Dobru partiju pružio je i Nikola Tanasković sa devet poena i 15 skokova.

Spartaku je ovo bio 10. poraz i sada je sam na dnu tabele.

Najefikasniji u subotičkoj ekipi bio je Đorđe Tresač sa 19 poena, dok je Igor Kesar završio utakmicu sa 16 poena i sedam skokova.

Tok meča:

Domaćini su odlično započeli meč i poneima Lukovića, Vrabca i Ratkovice posle tri minuta igre poveli sa 7:0.

Seriju crno-belih prekinuo je Jelenić koji je bio polovičan sa linije penala, a trojkom Jovišića Spartak smanjuje prednost ekipe Aleksandra Džikića – 7:4.

Na drugoj strani, Luković je vezuje četiri poena, ali gosti iz Subotice na sličan način, kao i u prvom meču, sjajno relazuju poene za distance.

Centar Partizana još jednom je bio precizan i sa osam poena je najefikaniji u ekipi Partizana.

Uspeo je Spartak da dođe na tri poena zaostatka, ali su se na drugoj strani razigrali Vrabac i Marinković za „plus“ osam - 18:10.

Do kraja prve četvrtine Luković nastavlja sa sjajnom partijom i upisuje četrnaesti poen, dok poenima Tanaskovića crno-beli posle deset minuta igre imaju 12 poena prednosti - 27:15.

U drugom kvartalu Tresac je upisao još jednu trojku za goste, dok je na drugoj strani Hečer pokušao da odgovori sa linije 6, 75, ali je bio neprecizan.

Raspoložen u redovima crno-belih bio je i Đorđe Majstorović koji vezuje pet poena i uz trojku Jovanovića, ekipa Aleksandra Džikića pravi seriju od 8:0 za maksimalnu prednost od +17 – 35:18.

Njihovu seriju prekinuo je Tresac još jednom trojkom, ali ponovo nemaju odgovor na raspoložene crno-bele, pa trener Subotičana traži tajm-aut – 40:21.

U nastavku je rasla prednost Partizana i ekipa Aleksandra Džikića na odmor odlazi sa 19 poena prednosti - 53:34.

Drugo poluvreme otvorili su domaćini trojkom Ratkovice, da bi Luković vezao pet poena za nastavak dominacije crno-belih - 61:36.

Trešac je ponovo bio precizan za tri poena, ali na drugoj strani odgovara Andrić. Spartak potom pravi seriju od 8:0 i Aleksandar Džikić je zatražio tajm-aut.

I do kraja ove četvrtine prednost domaćina je rasla na krilima Lukovića i Marinkovića pa je posle 30 minuta igre rezultat 82:56.

Na startu poslednje deonice gosti prave seriju od 6:0. Dve vezane trojke postigli su Fekete i Jelenić, dok Majstorović prekida seriju Spartaka za +22 (84:62).

Nastavili su do samog kraja i nisu ispuštali dvocifrenu prednost i na kraju meč završavaju sa "plus" 20 - 100:80.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve