Nova vest
Košarka

Sreda, 24.05.2017.

20:30

Fener ubedljiv u prvom meču posle evropske krune

Košarkaši Fenerbahčea ubedljivo su savladali Tofaš 92:76, u prvom meču nakon istorijske titule šampiona Evrope.

Izvor: AK

Autor: AK

Fener ubedljiv u prvom meču posle evropske krune
Starsport

Tim Željka Obradovića imao je za malo osmoricu igrača sa dvocifrenim učinkom u prvom meču četvrtfinala plej-ofa turske Superlige.

Fener je do vođstva u seriji predvodio Kostas Slukas sa 13 poena, a pratili su ga Jan Veseli sa 12, Luiđi Datome i Džejms Nanali sa po 11, te Bogdan Bogdanović sa deset uz pet asistencija i četiri skoka.

Po devet su ubacili Ahmet Duveriolu (9sk) i Bobi Dikson, dok je osam dodao Melih Mahmutolu. Drugi srpski košarkaš Nikola Kalinić nije bio u ekipi.

Tofaš je predvodio Vasilije Micić sa 13 poena i četiri asistencije, a po 12 su ubacili Kaja Peker, Sami Mehija i Jit Arslan.

Do 1-0 je stigla i Darušafaka trijumfom nad Banvitom 72:67. Ekipa Dejvida Blata je meč prelomila u trećem periodu u kojem je stekla 15 poena prednosti.

Darušafaku je predvodio bio Bred Vonamejker sa 22 poena, a pratili su ga Dairis Bertrans sa 18 i Skot Vilbekin sa 14.

Kod gostiju su se istakli Furkan Korkmaz sa 18 poena i deset skokova, te Džordan Tiodor sa 15 poena i osam asistencija i Gašpar Vidmar sa po 14 poena i uhvaćenih lopti.

U ostalim čevrtfinalnim duelima, Bešiktaš je poveo protiv Gazijentepa, a Efes protiv Galatasaraja. Ove ekipe će druge utakmice igrati 25. maja, dok će Fener i Darušafaka na parkete opet 26.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve