Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 22.05.2017.

19:00

SL: Zvezda lako do devete pobede, povreda Simona

Crvena zvezda lako je savladala FMP iz Železnika u hali 'Aleksandar Nikolić' u meču 10. kola – 77:69 (41:32).

Izvor:

Autor:

SL: Zvezda lako do devete pobede, povreda Simona
StarSport

Srpski i regionalni šampion je tako trijumfom odgovorio na prvi poraz u nacionalnom šampionatu u prošlom kolu, kada je Partizan slavio košem Novice Veličkovića uz zvuk sirene, pa će ostati na čelu tabele sa devet trijumfa.

S druge strane, 'Panteri' su pretrpeli četvrti poraz, pa Mega Leks ima priliku da se izjednači s njima na trećem mestu ukoliko trijumfuje protiv Vršca kao gost.

Zvezda je otvorila meč serijom Ognjena Dobrića od 8:0, a stečenu prednost, koja je uskoro bila dvocifrena, nije ispuštala do samog kraja.

FMP je uspeo da odgovori samo u prvi mah i prepolovi zaostatak, ali su crveno-beli svaki put odgovarali još jače i potpuno zasluženo stigli do novog slavlja. Ono što je zabrinulo domaće jeste povreda Marka Simonovića, koji je morao da napusti parket krajem druge deonice jer je prilikom doskoka posle šuta za tri iskrenuo skočni zglob.

Zvezdu je predvodio Ognjen Kuzmić sa 16 poena i po tri skoka i asistencije, a odličan je bio i Marko Gudurić sa 15 poena i tri uhvaćene lopte.

Istakli su se još spomenuti Dobrić sa osam, odnosno Milko Bjelica, Branko Lazić i Luka Mitrović sa po sedam.

U poraženom sastavu najbolji je bio Aleksandar Bursać sa 19 poena, a najbolje su ga pratili Marko Ljubićić sa 13 i Džona Bolden sa 11 poena i šest skokova.

Ekipu Dejana Radonjića u narednom kolu čeka okršaj s Megom u Sremskoj Mitrovici, dok FMP čeka Dinamik.

Zvezda je furiozno krenula, a u uvodnih tri minuta imali smo priliku da gledamo simultanku Dobrića, koji je ubacio prvih osam poena za svoj tim. Potom se u strelce upisao i Kuzmić, dva puta uzastopno, jedini poen za FMP dao je Ljubičić, pa je domaćin posle manje od pet minuta igre već imao dvocifrenu prednost – 12:1.

Nastavili su crveno-beli da održavaju stečeno vođstvo, ali je i FMP u međuvremenu počeo da pogađa, pojačali su i pritisak u odbrani, da bi posle dve vezane trojke Brusaća u dva napada prepolovili zaostatak. Međutim, Gudurić se potrudio da njegov tim na prvi veći odmor ipak ode sa osetnom prednošću – 25:16.

Bursać je na startu druge deonice pogodio i treću trojku, gost je nastavio da igra brzo, ali je Zvezda bez ikakvih problema nastavila da održava vođstvo. Daleko veći problem za Dejana Radonjića jeste povreda Marka Simonovića, koji je doskočio na nogu rivala posle pokušaja za tri poena i morao je da napusti igru – 35:21.

'Panterima' je ponovo stao šut, kako se bližio kraj poluvremena, što su crveno-beli iskoristili da odu na maksimalnih +15, ali su gosti ipak u samom finišu uspeli da se konsoliduju i sa nekoliko vezanih dobrih napada smanje zaostatak na jednocifren broj – 41:32.

Šampion je nastavio tamo gde je stao u prvom poluvremenu, pa je trener gostiju morao ponovo da reaguje posle pet minuta igre, i nove serije crveno-belih od 9:0 – 50:33.

Nije novi minut odmora nimalo pomogao ekipi iz Železnika, Zvezda je nastavila da kontroliše ritam i da dominira na obe strane terena, pa smo uskoro dobili novu najveću razliku u korist domaćih. Kuzmić je nastavio da pravi velike probleme rivalu iz reketa, razigrali su se i Lazić i Bjelica, što je bilo dovoljno da Radonjićev tim u poslednjih deset minuta košarke uđe rasterećeno – 57:42.

Upravo tako su i odigrali, raznovrno su završavali napade, pretili su iz svih pozicija, i dalje u velikom procentu pogađajući za tri poena i na kraju potpuno zasluženo zabeležili deveti trijumf u nacionalnom šampionatu, iako je FMP uspeo da smanji zaostatak u poslednja dva minuta – 77:69.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve