Nova vest
Košarka

Četvrtak, 18.05.2017.

22:00

Džikić: Otvorilo se i Novica je pogodio

Trener Partizana Aleksandar Džikić bio je zadovoljan posle utakmice sa Crvenom zvezdom, koju su crno-beli dobili sa 78:77.

Izvor: PT

Autor: PT

Džikić: Otvorilo se i Novica je pogodio
Starsport

Košem Novice Veličkovića u poslednjoj sekundi utakmice, ekipa Partizana ostvarila je osmi trijumf u devet utakmica u Košarkaškoj ligi Srbije.

"Hvala što ste došli da ispratite još jedan derbi. Nije nam prvi put ove godine ali pobedili smo stvarno velikog protivnika, to je za nas važno. Osigurali smo učešće u ABA ligi za sledeću godinu. Čekirali smo to, da se skine na dnevnom redu, sada treba u regionalnom takmičenju da se obezbedi kontinuitet igranja. Što se tiče same utakmice, mislim da je kontrola naše igre u napadu bila solidna", rekao je Džikić, a zatim i nastavio.

"Imali smo u kasnijoj fazi meča samo dve izugbljene lopte, to je dosta bilo važno. Zadnjih pet minuta dali smo 17 poena i time sam generalno zadovoljan. Pozvao sam akciju u poslednjem napadu na tajm autu. To je bio neki "pik en rol" i otvorilo se, a Novica je pogodio. Ne treniramo to stalno, prosto smo to sada na utakmici uradili", kazao je trener crno-belih.

Na kraju, Džikić je izjavio da mu je bitno da su igrači videli da mogu da igraju protiv Crvene zvezde.

"Generalno, nama je bitno da mozemo da igramo, da igrači to shvate i posle će se to dići sve na neki veći nivo, e sad kako ćemo funkcionisati do kraja, ne znam", završio je Džikić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve