Nova vest
Košarka

Subota, 13.05.2017.

22:33

Bjelica teško do Evrobasketa

Košarkaš Minesota Timbervulvsa Nemanja Bjelica verovatno neće igrati na Evrobasketu koje se u septembru održava u Rumuniji, Izraelu, Turskoj i Finskoj.

Izvor: M.LJ.

Autor: M.LJ.

Bjelica teško do Evrobasketa
Getty images

Ovu informaciju je na Tviteru preneo novinar medijske kuće ESPN, Daren Volfson koji prati dešavanja u Minesoti.

Bjelica je u martu podvrgnut operaciji levog stopala zbog preloma kosti i već tada se znalo da je njegova sezona okončana.

"Rečeno mi je da Bjelica vrlo, vrlo verovatno neće igrati na Evrobasketu u septembru. Još se oporavlja od operacije na stopalu. Šutira sedeći" napisao je Volfson.

Iako se znalo da je za Bjelicu sezona završena posle povrede stopala, na zvaničnom sajtu Timbervulvsa tada je ostalo samo na pretpostavci da bi srpski igrač mogao zbog oporavka da pauzira i veći deo leta.

"Belom" bi Evrobasket ove godine bio drugo veliko takmičenje koje je propustio, jer zbog povrede nije mogao da pomogne nacionalnom timu u Riju prošle godine. Srbija je tada osvojila srebrnu medalju.

On je drugu sezonu u Minesoti okončao sa 6.2 poena, 3.8 skokova i 1.2 asistencije po meču. Prosečno je u svakoj partiji davao po jednu trojku, a pre povrede mu je povećana minutaža pa je pružao i nešto bolje igre.

Odsustvo Bjelice iz ekipe možda neće biti jedina "glavobolja" za selektora Srbije Aleksandra Đorđevića jer za Evrobasket još uvek nije siguran Nikola Jokić, dok se Stefan Marković još ranije povukao iz reprezentacije. Marković je nekoliko puta ponovio da se neće vraćati u nacionalni tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve