Nova vest
Košarka

Utorak, 09.05.2017.

18:50

Dobrićevih 20 poena za Zvezdinih 6-0

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u šestom kolu Košarkaške lige Srbije ekipu Borca iz Čačka na gostujućem terenu. Crveno-beli su bili ubedljivi 85:65

Izvor: M.LJ.

Autor: M.LJ.

Dobrićevih 20 poena za Zvezdinih 6-0

Beograđani su prvi na tabeli sa maksimalnih šest pobeda iz isto toliko utakmica, a Borac sada ima dve pobede i četiri poraza.

Čačane je nedavno pobedio Partizan posle velike borbe, a otpor Borca slomili su tek u poslednjoj četvrtini. Crvena zvezda je problema sa Čačanima imala samo u prvoj četvrtini koju je izgubila sa 21:19.

Razliku u kvalitetu Zvezda je pokazala naročito u drugoj i četvrtoj četvrtini koje je dobijala sa po devet poena razlike. Borac se oslanjao na šut za tri poena. Šut je dobro služio krilnog centra Čačana Aleksandra Todorovića, ali njegova igra nije bila dovoljna da se pobedi favorizovani rival.

Zvezda je drugu četvrtinu dobila sa 21:12, pa je na poluvreme otišla sa sedam poena prednosti i rezultatom 40:33. Borac je u drugom delu igre do mini serije Todorovića od pet poena u finišu, postigao samo sedam koševa.

Todorović je predvodio svoj tim i u trećoj četvrtini kada je vezanim trojkama i pogocima za dva prvo smanjio prednost Zvezde, a potom na polovini treće četvrtine i održavao tu prednost. Međutim, na drugoj strani je odličan bio Dion Tompson koji je sa 12 poena pomogao svom timu da pred ulazak u poslednju četvrtinu ima dvocifrenu prednost.

U igri Crvene zvezde izuzetnu utakmicu je odigrao Ognjen Dobrić koji bio raspoložen od početka meča. Dobrić je pogađao i u poslednjoj deonici kada je Zvezda lomila otpor Borca i povećavala prednost do maksimalna 23 poena razlike.

Dobrić je na kraju imao 20 poena i bio najefikasniji igrač utakmice. Treba napomenuti i da je imao izuzetan procenat iz igre 8/9 uz 4/4 u šutu za tri poena. To mu je donelo i najveći indeks korisnosti od 28 na meču. U Zvezdi su ostali igrači ravnomerno rasporedili poene - Tompson 12, Jović 11 i Dangubić i Gudurić po 10 poena.

Todorović je na drugoj strani imao 19 poena (7/11 iz igre, 5/9 trojke), a jedini dvocifreni u timu Borca bio je još Marko Marinović sa 10 poena. Nemanja Todorović je imao 9 poena, isto koliko i Radonjić.

Zvezda je imala značajno efikasnije procente u šutu iz igre od Borca (56 naspram 38 odsto), nadskakala je protivnika (36 prema 24), imala je više asistencija (19 prema 14) i manje izgubljenih lopti (9 prema 15).

Beograđani su na kraju pobedili sa 85:65, prvi su na tabeli sa 12 bodova i pobedom više od večitog rivala koga su pobedili na startu sezone.

Tok meča:

Crvena zvezda počela je meč u petorci Jović, Dangubić, Dobrić, Mitrović i Kuzmić, a prva petorka Borca je Marinović, Mićić, Radonjić, Todorović, Milovanović.

Zvezda osvaja loptu iz podbacivanja, ali ekipa Borca bolje ulazi u meč. Čačani su obezbedili rano vođstvo trojkom Marinovića.

Prve poene za Zvezdu ubcuje Jović i Borac vodi sa 3:2 na početku meča.

Posle četiri minuta igre, Borac vodi sa 11:4 posle trojke Todorovića, ali na drugoj strani uzvraća Dobrić koji takođe pogađa za tri poena.

Zvezda po prvi put dolazi do izjednačenja poenima Kuzmića sedam minuta od početka utakmice, a potom i do prvog vođstva dvojkom Dobrića za 13:11.

Na minut do kraja četvrtine crveno-beli imaju najveću prednost 19:14, ali Borac anulira prednost trojkom Mićića i košem Marinovića. Čačani potom preokreću košem Radonjića za 21:19 i završavaju prvu četvrtinu s prednošću.

Borac je na početku druge četvrtine propustio priliku da se odlepi na pet poena. Marko Simonović gubi loptu posle lošeg dodavanja Milovanović osvaja loptu ali Todorović promašuje šut za tri poena.

Posle koša Jovića Zvezda ponovo na egalu 21:21, a ekipe razmenjuju promašaje van linije 6.75.

U 14. minutu ofanzivni skok Gudurića, Zvezda na plus tri.

Jović dobar u napadu, asistira za Dobrića i najveću prednost Zvezde u 15. minutu 30:24.

Prva dvocifrena prednost Zvezde posle slobodnih bacanja centra Ognjena Kuzmića, Jović na klupi posle odlične partije do sada, umesto njega u igri Čarls Dženkins.

Borac se ne da, Todorović smanjuje zaostatak na osam poena, pogotkom za dva, ali Kuzmić uzvraća sa dva pogođena slobodna bacanja i Zvezda se vraća na dvocifrenu prednost 38:28.

Najveću prednost Beograđanima u finišu druge četvrtine donosi Marko Gudurić, 40:28.

Dva pogođena slobodna bacanja i trojka Todorovića ponovo približavaju Čačne i održavaju ih na jednocifrenoj razlici na kraju poluvremena.

Crvena zvezda je drugu četrvtinu dobila rezultatom 21:12, a do samog kraja druge četvrtine i koševa Todorovića svela je protivnika na svega 7 poena.

Beograđani na poluvremenu vode sa 40:33

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi Dobrić sa 10 poena. Slede ga Jović sa 8, Kuzmić sa 7 i Gudurić sa 5. U Borcu 8 poena Todorović, po 7 Marinović i Milovanović i 5 Radonjić.

Dobrić nastavlja da "rešeta" i na startu drugog dela igre postiže svoj 13. poen. Zvezda prvim pogotkom posle poluvremena odlazi na 10 razlike. Uzvraća Radonjić istom merom i Borac je ponovo na -7 pri rezultatu, 43:36.

Prve poene na utakmici upisuje i Dion Tompson u 23. minutu meča za Zvezdinih +9, ali Borac ponovo pogađa trojku za 45:39.

Dve trojke i dve dvojke Todorovića tope prednost Zvezde na polovini trećeg perioda na samo tri poena, 49:46.

Na drugoj strani trojku pogađa Dangubić, a Tompson šestim poenom omogućava svom timu prednost od osam poena 56:48, tajm aut za Borac.

Crveno-beli poenima Jovića odlaze u 27. minutu na plus 11, ali Todorović pogađa četvrtu trojku i približava Borac na 59:51.

Posle dužeg vremena poene upisuje i njegov saigrač Marko Marinović za -5, ali na drugoj strani Dženkins i Tompson vraćaju na +9, 63:54.

Dion Tompson 12. poenom u četvrtini na kraju treće deonice donosi Zvezdi +11, 65:54.

Početak poslednje četvrtine u znaku izgubljenih lopti na obe strane.

Zvezda ima maksimalnih 15 poena prednosti u 34. minutu utakmice, Borac primoran na novi tajm-aut, 72:57.

Todorović ulazi u igru i gubi loptu, Simonović pogađa prvu trojku iz pet pokušaja na meču i nova najveća prednost Zvezde je 18 poena.

Gudurić trojkom približio svoj tim šestoj pobedi, a Beograđani prvi put imaju više od 20 koševa prednosti na 80:58

Dva bacanja Đoković pogađa za Borac, a Dangubić posle faula realizuje sva tri i crveno-beli nastavljaju da povećavaju maksimalnu prednost - 83:60.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve