Nova vest
Košarka

Nedelja, 07.05.2017.

19:15

Đorđević: Cilj je Mundijal 2019.

Selektor Aleksandar Đorđević rekao je da poštuje rivale Srbije u kvalifikacijama za SP 2019. godine, ali da je cilj ekipe da izbori plasman na to takmičenje.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Đorđević: Cilj je Mundijal 2019.
Starsport

"Primili smo k znanju imena rivala u grupi i svakog protivnika respektujemo, a naš cilj je, naravno, da se kvalifikujemo na Svetski kup 2019. godine", rekao je Đorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u Grupi G kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa selekcijama Gruzije, Nemačke i drugoplasiranom ekipom iz pretkvalifikacija.

"Pre svega, moramo da gledamo u svoj 'tanjir' i da se bavimo pripremom tima u odnosu na uslove sasvim novog sistema takmičenja u ovim kvalifikacijama. Mnogo aspekata će uticati na razvoj situacije i na krajnji rezultat. Novi sistem takmičenja sa kojim niko nema iskustva zahteva i novi pristup za sve nas. Svi moramo da damo sve od sebe i pokažemo maksimalnu profesionalnost i fleksibilnost u odnosu na obaveze koje će ove kvalifikacije iziskivati", rekao je Đorđević.

Svetsko prvenstvo održaće se od 31. avgusta do 15. septembra 2019. godine u Kini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve