Nova vest
Košarka

Sreda, 26.04.2017.

22:05

Real slavio u Istanbulu, na korak od F4

Real Madrid pobedio je Darušafaku u Istanbulu , i tako poveo sa 2:1 u četvrtfinalu Evrolige.

Izvor: PT

Autor: PT

Real slavio u Istanbulu, na korak od F4
Getty Images

Madriđani su od starta utakmice nametnuli svoju igru, na šta protivnik nije imao odgovor. Već u prvoj deonici predvođeni Entonijem Rendolfom prednost je iznosila +14, a četvrtina se završila rezultatom 26:17.

Tokom druge četvrtine “Kraljevski klub“ preko Džejsija Kerola, koji je postigao 11 poena u ovoj deonici, održava i poveća prednost na 13 poena, pa se na poluvreme otišlo sa rezultatom 46:33.

Izabranici Pabla Lasa nastavili su da igraju bolje, što je rezultiralo da sredinom treće četvrtine prednost iznosi maksimalnih +18.

Međutim, ekipa Dejvida Blata nije se predavala i pravi seriju 8:0 za minut i po. Laso je morao da zatraži tajm-aut, posle kojeg Kerol i Ajon ponovo dižu prednost, sada na +19, 68:49.

Tokom treće četvrtine igralo se u serijama, a upravo je Dačka sa 11:2 završila ovu deonicu i tako sa rezultatom 70:58 ušla u poslednjih deset minuta.

Nošeni ovom serijom, Darušafaka na krilima Vonamejkera i mladog Žižića smanjuje na svega tri poena zaostatka 77:74.

Na četiri minuta do kraja, Kerol je promašio trojku, a Luka Dončić uhvatio ofanzivni skok posle kojeg je poentirao uz faul, da bi posle nekoliko neuspešnih napada domaćih košarkaša, Ajon poentirao za +8 na 2:50 do kraja.

Posle tajma-aut, raspoloženi Vilbekin pogađa trojku, međutim Madriđani su ostali prisebni, a preko Ljulja koji postiže koš za 88:81 na 50 sekundi, ispostaviće se stižu do pobede.

Najefikasniji u ekipi Pabla Lasa bili su Džejsi Kerol sa 21 poenom i Gustavo Ajon sa 18, dok je kod domaćih košarkaša Žižić dominirao sa 20 poena i pet skokova, dok je Vilbekin ubacio 18, a Vonamejker poen manje.

Real Madrid imaće prvu meč loptu za prolaz na Fajnal-for 28. aprila od 18.30, kada je na programu četvrta utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve