Nova vest
Košarka

Sreda, 26.04.2017.

20:25

Efes na pobedu od Fajnal-fora

Ekipa Anadolu Efesa povela je sa 2:1 u seriji protiv Olimpijakos, pobedom od 64:60 u trećoj utakmici plej-ofa Evrolige.

Izvor: PT

Autor: PT

Efes na pobedu od Fajnal-fora
Getty Images

Izabranici Velimira Perasovića odigrali su sjajno krajem prvog poluvremena i početkom drugog, kada su pri rezultatu 27:27, napravili seriju 14:0.

U nastavku Efes nije uspevao da slomi otpor tima iz Pireja, koji je na tri minuta do kraja prišao na samo četiri poena zaostatka (53:49).

Turski klub imao je par loših odluka u napadu, što je Olimpijakos iskoristio i na 1:26, košem Kima Birč smanjio na minus tri.

Usledio je koš Danstona, a potom trojka Bilija Spanulisa koji smanjuje na 59:57. Na 30 sekundi do kraja, Hanikat je uhvatio ofanzivni skok i povećao na plus četiri, a Spanulis u sledećem napadu ponovo pogodio trojku za 61:60.

Olimpijakos je napravio faul nad Ertelom koji je pogodio oba bacanja za 63:60, a u sledećem napadu Spanulis je iz težke pozicije promašio za izjednačenje, posle čega je usledilo slavlje domaćina.

Konačan rezultat 64:60, postavio je Tajler Hanikat sa linije za slobodna bacanja.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Brajant Danston sa 16 poena, Toma Ertel sa 13 i Derik Braun sa 12.

Poraženi sastav predvodili su Spanulis sa 15 poena i Printezis sa osam poena i sedam skokova.

Četvrta utakmica na programu je 28. aprila od 20.15, gde će Efes imati priliku da se po prvi put u istoriji moderne Evrolige plasira na Fajnal-for.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve