Nova vest
Košarka

Utorak, 25.04.2017.

23:05

CSKA maksimalan, Teo uz Bogdana i Kalinića na F4

Moskvoski CSKA drugi je učesnik Fajnal-fora Evrolige, pošto su u trećoj utakmici savladali Baskoniju 90:88, i tako sa 3:0 prošli na završni turnir u Istanbulu.

Izvor: PT

Autor: PT

CSKA maksimalan, Teo uz Bogdana i Kalinića na F4
Getty Images

Ekipa Dimitrisa Itudisa dominira Evroligom proteklom decenijom, a to govori činjenica da su se sedmi put zaredom plasirali među četiri najbolje ekipe.

Sa druge strane, Baskonija nije uspela da ponovi učinak iz prošlogodišnje sezone kada su pobedom nad Panatinaikosom u četvrtfinalu plej-ofa stigli do Fajnal-fora.

CSKA su do pobede predvodili Kori Higins sa 21 poenom, Nando de Kolo sa 15 i Miloš Teodosić sa 13 poena i 4 asistenicije.

U domaćem sastavu Toko Šengelija ostvario je učinak od 19 poena i sedam skokova, dok je Čejz Badinger postigao 15 poena i uhvatio sedam lopti.

U prvoj četvrtini igralo se dosta ujednačeno, ekipe su se smenjivale u vođstvu a posebno raspoložen bio je Čejz Badinger u ekipi Baskonije koji je postigao devet poena u prvih deset minuta.

Baski u drugoj četrvtini stižu do maksimalnih +7, 29:22, posle čega je Itudis zatražio tajm-aut, koji je imao dobar efekat pošto su Moskvoljani uspeli preko Korija Higinsa da naprave seriju 12:1 za 34:30.

Do kraja deonice, ekipa Sita Alonsa držala je priključak za aktuelnim šampionom Evrope, a trojkom Adama Hange uspeva da na odmor ode sa poenom prednosti 44:43.

Nastavili su ekipe da forsiraju brzu igru, pa je u trećoj četvrtini viđeno čak 55 poena. Kod gostiju probudio se Miloš Teodosić koji je postigao devet poena u četvrtini, a imao je i par lepih asistencija. Pred poslednju četvrtinu ušlo se sa rezultatom 72:70 za CSKA.

Kada je Jaka Blažič izjednačio na početku četvrte deonice na 72:72, usledila je serija od 7:0 koju su inicirali De Kolo i Eron Džekson, a kasnije će se ispostaviti da je to bila presudan deo utakmice.

Pokušala je Baskonija preko Larkina koji je na 1:16 trojkom smanjio na četiri poena zaostatka 86:82. Usledila su bacanja na obe strane, a pri rezultatu 90:84, Larkin pogađa još jednu trojku za minus tri na 41 sekundu do kraja meča.

Higins je u sledećem napadu promašio, a CSKA napravio faul nad Larkinom na osam sekundi do kraja utakmice. Amerikanac je pogodio jedno od dva (88:90), a potom De Kolo izgubio loptu, pa su Baski došli do prilike za pobedu.

Larkin je šutirao za tri i promašio, a Hanga je uhvatio ofanzivan skok, međutim Hajns ga je blokirao pa je CSKA tako postao drugi učesnik završnog turnira u Istanbulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve