Nova vest
Košarka

Nedelja, 23.04.2017.

08:32

Grizlisi i Reptorsi izjednačili, Voriorsi na 3-0

Memfis Grizlis su pobedili San Antonio Sparse u drugoj vezanoj utakmici prve runde plejofa Zapada (110:108) i izjednačili u seriji na 2-2.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Grizlisi i Reptorsi izjednačili, Voriorsi na 3-0
Getty Images

Isto su uradili i Toronto Reptorsi u duelu sa Milvoki Baksima (87:76), a Portland je još jednom izgubio (119:113) i nalazi se pred ispadanjem od Golden Stejt Voriorsa. GSW vodi 3-0.

Atlanta je u trećoj utakmici prepolovila zaostatak u seriji za Vašingtonom na 2-1, pobedom 116:98.

Najinteresantnija utakmica viđena u noći između subote i nedelje bio je meč između San Antonio Sparsa i Memfis Grizlisa.

Grizlise je do pobede od 110:108 vodio izuzetni plejmejker Majk Konli koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri postigao najviše poena u plejofu – 35.

On i Gasol su dva puta pogađali "klač" šuteve. Prvi je pogodio Konli pri rezultatu 96:94 za San Antonio i odveo utakmicu u produžetak. Drugi put je u produžetku za pobedu pogodio Mark Gasol i doneo svojoj ekipi izjednačenje u seriji.

Memfis je potpuno odbranio domaći teren posle dve vezane pobede u FedEx forumu i sada se serija seli u Teksas, a igra se između utorka i srede.

Najraspoloženiji u pobedničkoj ekipi je bio Majk Konli sa 35 poena (13 od 23 iz igre), 9 skokova i 8 asistencija, a pratili su ga Mark Gasol sa 16 poena, 12 skokova i 4 asistencije, Džamajkl Grin sa 14, Karter sa 13 i Rendolf sa 12 poena (11 skokova).

Kavaj Lenard je pokazao zašto je kandidat za najkorisnijeg igrača lige. Lenard je u poslednjih pet minuta regularnog dela utakmice Memfisu ubacio 16 poena uz tri trojke, dok su ostali njegovi saigrači promašili sve što su uputili ka košu (0 od 7 u tom periodu.

Iako je utakmicu završio sa 43 poena (14 od 30 iz igre) 8 skokova, 6 ukradenih lopti i 3 asistencije, to nije bilo dovoljno da sam pobedi Memfis. U njegovoj ekipi je 22 poena imao Toni Parker, a samo još jedan igrač Sparsa je bio dvocifren, Lamarkus Oldridž sa 13 poena.

Milvoki je ispustio vođstvo od 2-1 u seriji posle odlične partije Torontovog Demara Derozana. U utakmici u kojoj je viđeno malo poena i „evropski“ rezultat 87:76, Derozan je postigao više od trećine poena svoje ekipe, čak 33 koša. Svom statističkom kontu je dodao i 9 skokova i 5 asistencija.

Janis Adetokumbo je igrao dobro prvo poluvreme, u drugom je posustao, dok se kod protivnika pokrenuo Kajl Lauri i Reptorsi su počeli da prave razliku koja se pri malom broju poena pokazala nedostižnom.

Lauri je 14 od svojih 18 poena postigao u drugoj polovini utakmice.

Baksi su izgubili čak 21 loptu, od čega je njihov najbolji igrač Adetokumbo izgubio 7. Nije imao u pravu podršku u Krisu Midltonu (10 poena), a u ekipi Baksa je sa distance jedini pogađao Toni Snel koji je na kraju postigao 19 poena, najviše u Baksima. Još 14 poena je dodao Greg Monro.

Pored Derozana i Laurija, najefikasniji u Reptorsima bili su Valančijunas sa 12 i Ibaka sa 10 poena (4 od 16 iz igre). Reptorsi će posle "brejka" sada imati priliku da u Er Kanada centru dođu do nove prednosti.

Portland Trejlblejzersi su izgubili meč na svom terenu od Golden Stejt Voriorsa iako su na polovini treće četvrtine gubili za 16 poena.

Povratak GSW u utakmicu je utoliko zanimljiviji jer u njihovim redovima nije bilo Kevina Durenta na parketu i Stiva Kera pored parketa, pa je ekipu sa klupe vodio Majk Braun.

Ekipu je još pokrenuo Džaval Mekgi. On je slično učinio i u prvoj utakmici serije, zajedno sa Drejmondom Grinom. GSW je nakon njegovog ulaska u trećoj četvrtini napravio seriju od 19:1 tokom koje se aktivirao i Klej Tompson pogodivši tri trojke. Mekgi se dobro kretao i širio odbranu Blejzersa, a njegova energija se pokazala "zaraznom" za saigrače.

U odsustvu Durenta Kari i Tompson su bili najefikasniji u ekipi Voriorsa sa 34 odnosno 24 poena. Iguodala je postigao 16, Mekgi 14 koševa, a Drejmon Grin je imao 9 poena, 8 skokova i 7 asistencija, pa mu još jednom nije mnogo trebalo za tripl dabl.

Lilard i Mekolum su na drugoj strani imali 31 odnosno 32 poena uz identičan šut iz igre, 10 od 23. Tarner je dao 17 poena, Aminu 14, a Vonle 10 poena.

Na ovoj utakmici se posle povrede noge vratio i bosanski centar Jusuf Nurkić. On je za 17 minuta akcije pogodio jednom za 2 poena. Iako nije mnogo poentirao, u skoku je bio dominantan, imao je 11 skokova i 4 asistencije.

Atlanta je pobedila Vašington već u posle furiozne četvrtine. Rezultat na semaforu je posle ove deonice igre bio 38:20, što će se kasnije ispostaviti i konačnom razlikom u utakmici.

Od početka utakmice su "oduvali" protivnika i izgradili prednost od neverovatnih 25 poena u prvoj deonici pri rezultatu 38:13, na minut do kraja ovog dela igre.

Namera ekipe je bila da smanje broj izgubljenih lopti, da se lopta brže kreće i da probijaju reket kako bi se otvarali čisti šutevi.

Predvodili su ih Deniš Šreder (27 poena, 9 asistencija i 2 skoka) i Pol Milsap (29 poena, 14 skokova i 5 asistencija). Odličan je u ekipi Atlante bio ruki Taurean Prins sa 16 poena (7 od 10 iz igre) i 4 skoka. Dvajta Hauarda gotovo da poenterski nije bilo na parketu (5 poena) ali je centar Atlante uspeo da obezbedi svojoj ekipi 11 skokova.

Džon Vol je još jednom predvodio svoju ekipu sa 29 poena, 4 skoka i 7 asistencija. On je u utakmici bio čovek-tim, jer je bek Vizardsa Bredli Bil sa 12 poena podbacio. Dženings je postigao 13 koševa, Bogdanović 11, a svi ostali su bili ispod 10.

Naredne utakmice plejofa igraju se na istoku. Indijana Pejsersi su pred „metlom“ jer gube 3-0 u seriji sa Klivlend Kavalirsima, a Kavsi imaju priliku da prvi prođu u drugu rundu. Predstoje i utakmice Hjuston – Oklahoma, Čikago – Boston i Juta Džez – LA Klipers.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve