Nova vest
Košarka

Petak, 21.04.2017.

13:33

Bogdanović najbolji u istoriji Fenerbahčea

Bogdan Bogdanović postao je najbolji strelac, skakač i dodavač u istoriji Fenerbahčea u plej-of mečevima, ujedno postavši i rekorder Evrolige.

Izvor:

Autor:

Bogdanović najbolji u istoriji Fenerbahčea
Getty Images

Prvu poziciju na večnoj listi zauzeo je sa 122 poena, 37 skokova i 24 asistencije.

Bogdan je prosto eksplodirao u prva dva meča četvrtine finala elitnog takmičenja protiv Panatinaikosa u Atini, pa se tim Željka Obradovića upravo najviše zahvaljujći njemu nalazi na korak do trećeg uzastopnog učešća na Fajnal-foru.

Bogdanović je u prvom susretu, u kom je turski predstavnik slavio 71:58, ubacio 23 poena, uz pet skokova, četiri asistencije i tri blokade, da bi u četvrtak uveče, u novom slavlju gostiju (80:75), upisao još bolju partiju – 25 poena, osam uhvaćenih lopti i šest proigravanja.

Takođe, bivši igrač Partizana postao je prvi igrač koji je u dva uzastopna meča imao PIR (Indeks uspešnosti) preko 30, pošto je u oba susreta u OAKA Areni u toj koloni pored njegovog imena pisalo +35.

Serija se sada seli u Istanbul, a Fener će prvu 'meč loptu' imati u utorak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve