Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.04.2017.

21:48

Bogdanović dominira, Fener do 2-0 u Atini

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Panatinaikos 80:75 i u drugom meču u Atini, u plej-ofu Evrolige.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Bogdanović dominira, Fener do 2-0 u Atini
Foto: Getty images

Turski tim je opet predvodio sjajni Bogdan Bogdanović sa 25 poena (5/7 dva, 5/8 tri) uz osam skokova i šest asistencija.

PAO je opet bolje počeo meč i poveo 16:6 u prvom periodu, ali Fener preokreće već do drugog kvartala, ali je usledila rezultatska klackalica do sredine trećeg perioda.

Fener predvođen Bogdanovićem stiče sedam poena prednosti, koju ispušta početkom poslednje četvrtine, PAO preokreće na 68:65, ali opet odgovornost preuzima Srbin i pokreće seriju 7:0.

Domaćin je bio u igri do poslednjih trenutaka meča, ali Bobi Dikson i Kostas Slukas stavljaju tačku na pobedu Fenera sa linije za slobodna bacanja.

Bogdanovića je u stopu pratio Ekpe Judo sa 22 poena (11/14) i devet skokova uz dve blokade, dok je 14 poena dodao Dikson, ali uz šest izgubljenih lopti.

Drugi srpski igrač iz redova Fenera Nikola Kalinić nije bio na nivou prvog meča, ali je doprineo pobedi sa sedam poena (3/6 iz igre) i tri uhvaćene lopte.

PAO je nosio Majk Džejms sa 22 poena i četiri asistencija, 14 je dodao Kris Singlton, dok je 13 ubacio Janis Burusis uz šest skokova.

Treći meč na programu je u utorak u Istanbulu, Feneru je potrebna jedna pobeda za treći uzastopni plasman na Fajnal-for.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve