Nova vest
Košarka

Utorak, 18.04.2017.

21:45

Fener preokrenuo -16, Bogdanović srušio PAO

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Panatinaikos 71:58 posle velikog preokreta u Atini poveli 1-0 u četvrtfinalu plej-ofa Evrolige.

Izvor: AK

Autor: AK

Fener preokrenuo -16, Bogdanović srušio PAO
Foto: Getty images

Domaćin je imao i 16 poena prednosti početkom drugog poluvremena, ali je u drugih 20 minuta postigao svega 16 poena, po osam u obe četvrtine.

Iako je Fener sjajno otvorio meč i stekao dvocifrenu prednost, nošen trojkama Bogdana Bogdanovića (4/5), PAO preuzima kontrolu u drugom kvartalu i preokreće na +14.

Stigao je domaćin i do +16 na startu drugog poluvremena, ali Željko Obradović "steže" odbranu, posebno zatvaraju pristup reketu, dok u međuvremenu kreće kanonada trojki i Fener dolazi na svega koš zaostatka pred četvrti kvartal.

Nastavili su košarkaši turskog šampion u istom ritmu i na kraju serijom 16:2 slomili Panatinaikos koji nije dobio šansu da bar u finišu odbrani domaći teren.

Igrač utakmice bio je Bogdan Bogdanović sa 23 poena (4/6 dva, 5/6 tri) uz pet skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte.

Sjajno ga je pratio zemljak Nikola Kalinić sa 16 (1/3 dva, 4/6 tri), 13 je dodao Bobi Dikson, a po osam Ekpe Judo i Jan Veseli koji su glavni posao odradili u odbrani.

Najefikasniji u timu PAO su bili Kej Si Rivers sa 16 poena i Majk Džejms sa 14, dok su tek po tri postigli Kris Singlton i Džejms Feldein.

Drugi meč na programu je za dva dana, takođe u Atini, a serija se igra na tri pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve