Nova vest
Košarka

Četvrtak, 13.04.2017.

11:51

FIBA LŠ: Od sledeće godine pobedniku milion evra

Izvršni direktor FIBA Lige Šampiona Patrik Komninos saopštio je da će sledeće sezone povećati nagradni fond za klubove.

Izvor: P.T.

Autor: P.T.

FIBA LŠ: Od sledeće godine pobedniku milion evra
Birèeviæ je ove sezone s Partizanom igrao Ligu šampiona (Foto: Starsport)

Prvi fajnal-for Lige šampiona na programu je 28. aprila, a grad domaćin je Tenerife, pored kojeg još učestvuju Venecija, Banvit i Monako. Celokupan budžet od 5.2 miliona biće podeljen na 40 klubova, a pobednik prvog izdanja FIBA takmičenja dobiće 500 hiljada evra.

"Sto hiljada evra dobiće svaka ekipa koja je igra u prvom delu sezone. Pobedniku sleduje 500.000, a drugoplasiranom nešto manje od 300 hiljada evra", započeo je Komninos.

Od srpskih klubova ove sezone u trećem po rangu takmičenju takmičili su se Partizan NIS i Mega Leks, a s obzirom da će se nagradni fond znatno povećati, ne bi bilo čudno videti Megu ili Partizan ponovo u takmičenju.

"Sledeće sezone pravimo drugačiju preraspodelu novca. Krećemo sa činjenicom da pobednik dobija milion evra. Ono šta ćemo da uradimo, jeste da ćemo rebalansirati veliki deo novca koji je ove sezone bio namenjen klubovima za učešće. Naime, ekipe koje prođu u plej-of dobijaće znatno više novca, dok ćemo a za učešće u ligaškom delu smanjiti fond. Takođe, od sledeće godine pokrićemo sve troškove za sudije i delegate, od putovanja, smeštaja do njihovih plaćanja nakon završene utakmice", završio je Komninos.

Ipak i pored povećanja nagradnog fonda, nema dogovora sa Evroligom da pobedniku sleduje mesto u najeltnijem košarkaškom takmičenju. Upravo zbog toga, videćemo šta će odlučiti u košarkaškom klubu Partizan, koji se prošle godine odlučio za Ligu šampiona zbog 'ultimatuma' KSS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve