Nova vest
Košarka

Četvrtak, 06.04.2017.

12:20

Omić isključen zbog borbe za fer-plej

Unikaha je u sredu osvojila Evrokup pobedom nad Valensijom 63:58 i tako se plasirala u Evroligu za sezonu 2017/2018.

Izvor: PT

Autor: PT

Omić isključen zbog borbe za fer-plej
Foto: StarSport

U centru pažnje osim velikog preokreta serijom 18:0 na startu poslednjeg perioda, bile su sudijske odluke na reakcije centra gostiju Alena Omića.

Naime, pri rezultatu 33:25 za Valensiju u drugom kvartalu, plej Unikahe Oliver Lafajet promašio je trojku, a Omić je pokušao skokom u napadu da obezbedi novi napad za ekipu iz Malage.

Međutim, u borbi za loptu Omić je zadnji imao dodir sa njom što sudije nisu videle i dosudile su napad za Unikahu. Alen je šmekerski priznao da je lopta od njega izašla u aut i sudije su promenile prvobitnu odluku.

U trećoj četvrtini arbitri nisu imali milosti za Omića. Srpski reprezentativac Nemanja Nedović napravio je jak faul nad Rafom Martinesom, nakon čega je ovaj hteo da se obračuna sa bivšem NBA igračem.

Omić se u tom trenutku nalazio na klupi i čim je video da Rafa kreće ka Nedoviću, skočio je da ga prijateljski skloni, bez nasilja. Ipak, pravila kažu da igrač na klupi ne sme da uskače na teren, pa sudije nisu progledale kroz prste Alenu koji je automatski isključen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve