Nova vest
Košarka

Subota, 01.04.2017.

13:45

Dan kada je crno-bela Arena progutala Makabi!

Pre tačno sedam godina košarkaši Partizana, predvođeni trenerom Duškom Vujoševićem, plasirali su se na Fajnal-for Evrolige.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Dan kada je crno-bela Arena progutala Makabi!
Foto: StarSport

'Crno-beli' su u prepunoj 'Kombank areni' savladali Makabi sa 76:67 i rezultatom 3-1 u pobedama plasirali se na Fajnal-for koji je te godine odigran u Parizu.

Bila je to čudesna noć za tadašnjeg šampiona Srbije koji je prethodno napravio brejk u Tel Avivu, u čuvenoj utakmici u kojoj je briljirao Dušan Kecman.

Beograđani su zatim sa dve pobede u Beogradu šokirali evropsku i svetsku javnost koja ni u najluđim snovima nije videla 'crno-bele' među četiri najbolje ekipe.

Junak pobede u "Areni" bio je Lester Bo Mekejleb, koji je ubacio 19 poena, uključujući i ključne pogotke početkom poslednje četvrtine. Njemu uz rame bio je Dušan Kecman koji je meč završio sa 12 poena. Značajan doprinos dali su Lorens Roberts sa 8 poena i 12 skokova, kao i Aleks Marić sa 9 poena i 7 skokova.

’Crno-beli’ su meč prelomili neverovatnom odbranom u prvoj polovini poslednje deonice, posle koje su poveli 69:55.

Vujoševićevi izabranici odlično su se prikazali u prestonici Francuske – prvo im je za dlaku izmaklo finale u duelu sa Olimpijakosom (83:80 posle produžetka), da bi onda u meču za treće mesto izgubili od moskovskog CSKA sa 90:88.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

163 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve