Nova vest
Košarka

Sreda, 29.03.2017.

11:59

Koturović u svetu biljaka: Lečim ljude od poroka

Bivši košarkaški reprezentativac Dejan Koturović otkrio je u intervjuu za "Informer" neobične puteve kojima se trenutno kreće u svom životu.

Izvor: B92, Informer

Autor:B92, Informer

Koturović u svetu biljaka: Lečim ljude od poroka
Foto: StarSport

Nekadašnji centar Partizana, Ulkera, Albe, Virtusa i Taukeramike, šampion Evrope iz 1995. i sveta 2002. sa SR Jugoslavijom, pomaže ljudima u borbi protiv poroka.

Koturović je poslednjih godina bio u centru pažnje zbog problema sa zakonom, a u novoj "misiji" mu umnogome pomaže neobično iskustvo sa biljkama iz Južne Amerike.

"Iz hobija vodim jake seanse tokom kojih se ljudi u prosecu dubokog unutrašnjeg iskustva i čišćenja oslobađaju nagomilane emocije straha i njegovih nuspojava. Oslobađam od poroka kao što su alkohol i najčešće droge ili neki farmaceutski lekovi, i to u vrlo kratkom periodu od nekoliko dana", rekao je Koturović za "Informer".

On je u priču sa biljkama ušao posle putovanja kroz Južnu Ameriku.

"Proveo sam neko vreme sa kuranderosima (šamani) u Amazoniji Perua i karpiskom delu Kolumbije. Interesuje me plemenito bilje. Izučavao sam naše, a za delovanje i upotrebu jedne vizionarske biljke iz drevne afričke kulture sam se ranije specijalno obučavao. Mislim da su mi ajahuaska, kao i mnoge druge biljke koje sam proveo u Južnoj Americi pomogle da se oslobodim starih principa. Otvorio sam srce više za ljubav i osećam život i ljude na ispravniji način", dodao je Koturović.

Košarka mu je u potpuno drugom planu.

"Iganje nisam mogao da zamenim posmatranjem igre, Na silu da radim nešto ne mogu. Odgledao sam dve utakmice reprezentacije na Olimpijskim igrama, ponekad letimično pogledam izveštaj neke domaće, evrpske ili NBA utakmice. Dobro je što se vraćamo na vrh, što se tiče reprezentacije. Domaća liga je siromašnija zbog nametnutog sistema, igrači se ne razvijaju dovoljno zbog dovođenja stranaca. To je pogubno", kaže Koturović.

Bio je i u zatvoru.

"Srećom, ta tri meseca su brzo prošla. Tamo sam bio prinuđen da pokušavam da probudim u sebi veselo stanje jer se ni tuga ni bes ne isplate. Gledam na to kao neobično loše iskustvo. Sudbina je u tom periodu trebalo malo da mi pojasni neke stvari", istakao je 44-godišnji Koturović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve