Nova vest
Košarka

Utorak, 28.03.2017.

19:36

Zvezda podbacila u PG, Budućnost izborila 3. meč

Košarkaši Budućnosti savladali su Crvenu zvezdu 63:57 u "Morači" i izborili "majstoricu" u polufinalu ABA lige, 4. aprila u Beogradu.

Izvor: SM

Autor: SM

Zvezda podbacila u PG, Budućnost izborila 3. meč
Foto: ABA/Buduænost VOLI

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Savović sa 15 i Gordić sa 12 poena, dok je Zvezdu predvodio Gudurić, koji je dodao 15 poena. Pratio ga je Nejt Volters sa 11.

Ekipa Dejana Radonjića je bolje startovala i imala plus četiri posle tri minuta igre, ali je crnogorska ekipa napravila seriju od 9:0 i posle prvih deset minuta izjednačili - 13:13.

Početkom druge četvrtine, Branko Lazić je doneo preokret Zvezdi koja je povela sa 17:13, ali kolika je loša igra bila tima Dejana Radonjića svedoči tome da su crveno-beli posle 20 minuta ubacili samo 23 poena.

Na kraju prvog poluvremena Budućnost je imala plus deset, ali je u trećem kvartalu ubacila samo devet poena.

Crveno-beli su do kraja treće četvrtine prepolovi prednost i to zahvaljujući Marku Guduriću, koji je bio najbolji igrač na parketu.

Budućnost je u poslednjih deset minuta imala plus pet, ali poenima ekipa Ilijasa Zurosa se opet vraća na plus deset.

Na tri minuta pre kraja, Gordić je ponovo vraća rezultatsku prednost na plus deset (58:48), dok Rejnolds trojkom minut do kraja stavlja tačku na ovaj meč.

Plejmejker Stefan Jović pokušao je večeras da pomogne svojim saigračima, odigrao je desetak minuta, ali bez učinka zbog problema sa povredom.

Tok meča:

Ekipa Dejana Radonjića odlično je startovala i u uvodnim minutima imala prednost - 4:0.

Posle skoro tri minuta bez poena, trojkom Savovića Budućnost upisuje svoje prve poene, a podgorički tim pravi seriju od 7:0, koju su nastavili i u narednom napadu i nisu dozvolili crveno-belima da tri minuta dođu do koša - 9:4.

Marko Simonović prekida seriju ekipe iz Podgorice i ubacuje prvu trojku za Beograđane - 12:7. U poslednjim sekundama napada, Zvezda postiže još jednu trojku, a precizan je bio Marko Gudurić.

Na drugoj strani, Klasen je bio polovičan sa linije slobodnih bacanja za plus tri za domaćina.

Posle promašenih šuteva Lazića i Gudurića, Rejnolds je faulirao Marka Gudurića koji je iznudio faul u šutu za tri poena, a potom i bio precizan.

Posle prvih deset minuta igre rezultat u Morači je izjednačen – 13:13.

U drugom kvartalu Lazić je vezao četiri poena - prvo je pogodio iz odbojke, a zatim je posle ukradene lopte pogodio za novo vođstvo - 17:13.

Prve poene u ovoj deonici, ekipa Ilija Zurosa ubacila je preko Seada Šehovića trojkom iz ugla. Smenjuju se timovi u ofanzivnim skokovima u ovim trenucima.

Rejnold potom snažno utrčava pod koš i u skoku odbacuje Voltersa, a poenima Savovića Podgoričani prave seriju od 7:0.

Lazić sa penala smanjuje smanjuje prednost, potom Volters maši Zicer, a to ispravlja Dženkins.

Smenjuju se ekipe u vođstvu, a precizan sa linije 6.75 u ekipi Budućnosti bio je bivši igrač Cedevite i Partizana Nemanja Gordić.

Savović beleži svoj 11 poena za ponovno vođstvo 25:21, a trener crveno-belih morao je da zatraži novi tajm-aut. Klasen blokira Mitrovića, a Savović nastavlja da pogađa na drugoj strani - za "plus 6" Budućnosti.

Kuzmić pravi drugi faul, a pogotkom Klasena crnogoska ekipa povećava prednost za seriju od 9:0. Luka Mitrović pogađa iz reketa i prekida seriju Budućnosti , a Ilijas Zuros traži tajm-aut. Suad Šehovićprolazi polaganje, a Zvezda još jednom gubi loptu.

Aleksa Ilić iznuđuje faul pod košem Zvezde, pa pogađa jedno slobodno bacanje, za "plus 9". Marko Simonović utrčava pod koš, gubi loptu, pa zbog prigovora dobija tehničku grešku.

Suad Šehović pogađa slobodno bacanje i Budućnost posle prvog dela meča ima dvostruku prednost i plus deset - 33:23.

Suad Šehović promašuje u šutu za tri, ali je zato bio precizan za plus 13, a Mitrović je potom iznudio faul i bio precizan sa linije penala.

Budućnost je potom nastavila seriju promašaja sa linije 6,75, dok je na drugoj strani KKuzmič upisao svoje poene efektivnim zakucavanjem.

Poenima Nejta Voltersa, gosti smanjuju prednost domaćina, a ekipa Budućnosto je još jednom pokušala da pogodi u šutu za tri, a ovoga puta, ponovo je Savović bio neprecizan. Suad Šehović lako krade loptu Guduriću, za poene posle serije promašaja domaćih. Muče se i crveno-beli van 6,75 (2/13), a Gordić povećava razliku na maksimalnih "plus 10".

U narednom napadu Gudurić pogađa trojku, a na drugoj strani odgovara Gordić 42:32. Najraspoloženiji igrač u ekipi Crvene zvezde, Marko Gudurić pogađa još jednu trojku (2/5) i smanjuje prednost Budućnosti – 42:37.

Pokušao je Milko Bjelica sa linije 6, 75 da se približi protivniku, ali je promašio ceo koš , pa domaća ekipa ima plus pet posle trećeg kvartala - 42:37 (3/4).

Prve poene u poslednjoj deonici za crnogorsku ekipu upisuje Popović – 44:37. Crveno-beli su se ispromašivali u narednom napradu, a Dangubić pravi faul nad Subotićem koji pogađa oba slobodna bacanja – 46:37.

Budućnost je i dalje kontrolisala oba reketa, što Aleksa Ilić iskorišćava poenima posle 12. timskog ofanzivnog skoka. Na drugoj strani, Simonović iznuđuje faul i promašuje oba slobodna bacanja.

Tompson je napravio loš faul, a Rejnold pogađa sa linije penala za plus deset – 52:42.

Nejt Volters trojkom smanjuje prednost,Gudurić potom krade loptu, a Volters vraća crveno-bele u igru.

U narednom napadu Klasen je pogodio, dok je Branko Lazić bio polovičan sa linije penala. Bek crveno-belih faulira Savovića koji je za razliku od Lazića bio precizan i upisao svoj 15. poen.

Nova izgubljena, deseta lopta za crveno-bele, a to nije pokušao da kazni Savović. Ipak, grešku Dženkinsa kaznio je Gordić opa je Dejan Radonjć morao da zatraži novi tajm-aut – 58:48.

Dženkins faulira Gordića, odlazi na klupu zbog petog faula, a domaćin odlazi prvi put na "plus 11". Gudurić pogađa prvi šut za dva, a Rejnolds stavlja tačku na ovaj meč trojkom za pobedu Podgoričana – 63:51.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

414 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d