Nova vest
Košarka

Utorak, 28.03.2017.

10:05

ABA: Zvezda želi iz Morače u finale

Crvena zvezda gostuje Budućnosti u Podgorici od 20 časova u drugom meču polufinalne serije ABA lige.

Izvor:

Autor:

ABA: Zvezda želi iz Morače u finale
StarSport

Srpski i regionalni šampion slavio je prošle nedelje pred svojim navijačima (82:67) i tako došao na korak do plasmana u novo finale regionalnog takmičenja.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić potvrdio je da se u ekipu vraća Stefan Jović, prvi plejmejker ekipe, pošto je protiv Barselone u Evroligi prošlog petka odigrao samo tri uvodna minuta.

Reperezentativac Srbije pauzirao je nekoliko nedelja zbog povrede leđa, zbog čega je propustio nekoliko važnih utakmica na oba fronta, što je svakako bilo vidljivo u igri tima s Malog Kalemegdana.

"U drugi meč protiv Budućnosti ulazimo posle izuzetno napornog ciklusa, koji datira još iz perioda pre nego što smo odigrali prvu utakmicu u Beogradu. Imali smo dva evroligaška meča u kratkom roku, pokušaćemo da se u tim okolnostima pripremimo. Očekujem reakciju Budućnosti posle svih dešavanja koje su imali u timu", rekao je Radonjić.

Zvezdu već u petak čeka novi izazov u Evropi – u Beograd stiže UNIKS iz Kazanja u jednom od ključnih mečeva za plasman u četvrtinu finala Evrolige, u okviru pretposlednjeg kola.

S druge strane, trener domaćina Ilias Zuros kaže da njegov tim čeka teška utakmica.

"Očekuje nas još jedna teška utakmica, ali sada kod kuće, nadam se uz punu dvoranu u veliku pomoć navijača, kako bi nam pomogli da pobedimo. Više puta smo govorili o izuzetnom kvalitetu Crvene zvezde, stižu nam posle dva poraza i biće mnogo koncentrisaniji i borbeniji. Dobro smo se pripremili, pokušaćemo da pružimo najbolju moguću igru", rekao je Zuros.

Budućnost u duel sa Zvezdom ulazi bez Markusa Vilijamsa, koji je u ponedeljak dobio otkaz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
NBA

Grešna braća Jokić VIDEO

Iako Nikola Jokić i ove sezone dominira u NBA ligi i vodi svoje Nagetse ka odbrani šampionskog prstena, prethodnog dana mediji bruje o njegovoj braći.

Sportal

10:58

4 h

U fokusu

Vidi sve